Bodembedekkers in bloei in juni

Vorige maand heb ik al eens kleurtjes laten zien van mijn bodembedekkers, deze maand zijn andere in de bloei, dus nog eens tijd voor een paar fotokes.

Zeepkruid (Saponaria ocymoides)
Zeepkruid (Saponaria ocymoides)
Zeepkruid (Saponaria ocymoides)
Hoornbloem ( Cerastium tomentosum)
Hoornbloem ( Cerastium tomentosum)
Steenanjer (Dianthus deltoides)
Steenanjer (Dianthus deltoides)
Purperklokje (Heuchera sp.)
Purperklokje (Heuchera sp.)

3 thoughts on “Bodembedekkers in bloei in juni”

  1. Geen schilpadbloem volgens mij, maar een soort van heuchera. Je hebt wel véél bodembedekkers, en dus blijkbaar ook véél plaats? Mooi in elk geval!

  2. Onderdeappelboom : bedankt voor de correctie. Ik heb brede borders (rechts 1,5 m breed, links 4 m breed). Een 3-tal jaar geleden begonnen met 3 plantjes van elk (en schors als bodembedekker), ondertussen zijn die al goed uitgezaaid of heb ik die gestekt, en raken mijn borders volgroeid (want de schors geraakt verteerd). Volgend jaar zal ik niet veel onkruid meer moeten wieden 😉

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.