Onvoorstelbaar !

Daarstraks op het nieuws gehoord : de NMBS wil 7 Euro extra rekenen als je aan het loket een ticket voor het buitenland gaat kopen.  Als je het thuis online bestelt, dan moet je die 7 Euro niet betalen. 7 Euro !!!!!!!!!!!!!   Welke onnozele debiel kan er daar een deftige reden voor verzinnen ???? Ik doe een paar suggesties :

 • Omdat de internetverbinding stopt aan de grens en ze met paard en kar dat ticketje in het buitenland moeten gaan ophalen en dat dit 7 Euro aan werkuren kost ?
 • Omdat ze toestemming moeten vragen aan het buitenland om een persoon dat land binnen te laten via de trein en daarvoor 7 Euro taxzegels nodig zijn ?
 • Omdat ze een nieuw computerprogramma geïnstalleerd hebben en vergeten zijn om de module “ticket voor het buitenland” er niet bijgekocht hebben ?
 • Als de trein de grens over rijdt, dan moet de NMBS extra tax betalen voor de elektriciteit die ze daar nodig hebben om de trein te laten rijden.
 • Omdat het de taak niet is van de mensen aan het loket  om ticketjes te verkopen, ze zitten daar als versiering.
 • Omdat de inkt waarmee ze ticketten voor het buitenland afdrukken van speciale kwaliteit is en veel meer kost.
 • Omdat ze geld nodig hebben om de topmensen van de NMBS extra vergoedingen te geven ?
 • reden dat de NMBS opgeeft : dossierkosten…  Je moet daar geen dossier van opmaken stomme eikels !!  Gewoon : vertrekpunt A – aankomstpunt B – print ticket !!!!!!!

Met wat gaan ze binnen een paar maand afkomen ?  Ah meneer of mevrouw, je hebt geen rijbewijs om een trein te besturen, dus moet je 100 Euro bijbetalen want wij moeten voor een chauffeur zorgen die je met de trein van punt A naar punt B brengt…  En je hebt je eigen trein niet mee ?  Dat is dan 1000 Euro extra…

Wedden dat ze er binnen een paar maand die 7 euro ook bijlappen als je online bestelt.  Het excuus zal dan zijn dat het softwareprogramma dat de online boekingen doet zooooo duur is…

Zo was het ook bij de Post : gewone zegel (3 dagen leveringstijd)  en prior zegel (‘s anderendaags geleverd) die duurder was, een beetje later schaffen ze de gewone zegel af en moet iedereen prior betalen.  Maar denk je dan dat de Post zijn belofte houdt om de brief de volgende dag te leveren ?  Bijlange niet !  Je moet er maar eens op letten hoeveel brieven je krijgt die de dag ervoor afgestempeld zijn…  Tijd dat de concurrentie er is.  (ik heb geen commentaar op die postbodes die alles maar moeten bolwerken, wel op het beleid -dat op geen bal trekt- dat van hoger hand opgelegd wordt)

Gelukkig zijn er nog de kleine zelfstandingen die eerlijk werken voor hun geld (ook al zijn er hier uitzonderingen).  Stel je voor dat je naar de bakker gaat om een brood en dat je 40 % extra moet betalen omdat je dat brood niet online besteld hebt…

Zucht !!  En nu ga ik een welverdiende chocomousse eten !

2 thoughts on “Onvoorstelbaar !”

 1. amai wat is dat voor zever,

  ik weet nog in mene jonge tijd (toen de dieren nog spraken)

  we met onze go-pass naar Gouvy reden, laatste station in Belgie omdat de grensovergang te duur was

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.