Laten we vermenigvuldigen

Het is de periode van het jaar om te planten en te verplanten.  Op de twee stukken waar ik recent klimop verwijderd heb, wil ik natuurlijk nieuwe bodembedekkers, zodat ik weinig moet wieden in de toekomst.  De laatste dagen heb ik me dus beziggehouden met het stekken en verplanten van bodembedekkers.  Hopelijk pakken ze goed aan en is het mooi dichtgegroeid tegen volgende zomer.  Onder de Catalpas heb ik Hoornbloem ( Cerastium tomentosum) gezet.

Hoornbloem

Bij de garage heb ik 3 groepen gemaakt :  Steenanjer (Dianthus deltoides) rechts vooraan, Stermos (Sagina subulata) links vooraan, Schildzaad (Alyssum saxatile) links van achter.

Stermos, Schildzaad en Steenanjer

Wat verder in de tuin heb ik nog gaten heropgevuld met Schildzaad.  Ik had die in het voorjaar gestekt, en omdat het zo droog was, heeft een deel het niet gehaald.  Rechts zie je de plantjes die de zomer overleefd hebben, links de nieuwe stekjes (die ik al eens water gegeven heb voor de zekerheid)

Schildzaad

Als er iemand nog wat stekjes of scheuten wil, er is er nog …

2 thoughts on “Laten we vermenigvuldigen”

  1. Allez dat word wachten tot volgend jaar… tuiniers zijn toch echt mensen met engelengeduld 🙂

    Of sta jij er naast heel lief tegenuw plantjes te praten… groei plantje groei, alsjeblieft

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.