Voederplank gemaakt

Twee jaar geleden had ik een voederplankje gekocht in de Aldi.  Er kon veel voedsel in, maar er was weinig plankje voor de vogels om op te zitten.   Tijd om iets groters te maken, dat ik ook dichter bij huis kon zetten, in de hoop van in de winter regelmatig vogeltjes te zien.

Klein voederplankje

Ik had nog wat “deftige” planken overgehouden van een oude planken vloer die ik van een zekere Kristel en Tomas als brandhout gekregen had.   De planken in stukken gezaagd van 45 cm, en 6 ervan aan elkaar bevestigd met 2 dwarsplanken (langs de onderkant).  Vier latjes schuin afgezaagd en aan de vloer bevestigd als daksteunen.  Daarop 2 planken genageld als basis voor het dak.

De ruwbouw

Plankjes gezaagd voor het dak, zorgen dat ze voldoende uitsteken zodat de voederplank droog blijft bij regen.  Nog een boordje op de voederplank en zitstokjes langs de zijkant en het is klaar.

Dakwerken en zitstokjes

Toch nog eventjes behandeld tegen houtrot zodat het langer dan een winter meegaat, en dan voldoende hoog geplaatst zodat de poezen er niet aan kunnen…  Het staat klaar voor als het begint te vriezen.

Laat de winter maar komen...

7 comments

Skip to comment form

  • hilda on 02/11/2010 at 21:25

  vind ik leuk 🙂

  • Bart on 03/11/2010 at 16:52

  De Vogelpoort ipv de Overpoort!

  Ga je daar ook ‘ambassadeur’ serveren?

  • Maggy on 04/11/2010 at 13:28

  knap

  • Kristel on 06/11/2010 at 18:12

  schoon! blij dat die zoldervloer nog dient. Vuile boktorren, zonder ulle lag die vloer nog in ons huis. Gisteren iets boktorrigs gevonden in de kelder (?!?), gelukkig een dood exemplaar. Als uw vogelhuis begint af te takelen, ge weet hoe het komt he.

  Voor Maggy: ik heb je foto gezien in de libelle, schone foto!

  • Lotte on 15/11/2010 at 10:43

  sjiek! maar je weet toch dat die vogels enorm smossen en binnenkort vreemde plantjes beginnen te groeien onder uwe voederplank, kan zijn dat we misschien wat veel gaven en daarom dat ze de zaadjes onder de voederplank niet opaten.

  Maar wie weet zit daar ne plant tussen die je al rokend kunt verwerken, was bij ons het geval tot ik met de tuinslang zijne stengel brak ;(

  • MM on 28/12/2014 at 10:06

  mooi en eenvoudig te maken; ik begin er straks aan

  • Luc Delforge on 18/01/2021 at 17:28

  inderdaad, heel eenvoudig maar mooi en wsl praktisch

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.