Tussen de vlagen door

Deze voormiddag heb ik nog het laaste stukje van mijn moestuin, dat braakligt, gespit. Kwestie van de lente al goesting te doen krijgen om door te breken.  Ook kwestie van het onkruid dat snel groeide de laatste maand weg te werken, en kwestie van de kippen nog wat scharrelgelegenheid te geven.

Klaar om terug te beplanten

Vervolgens ook nog een pruimelaar in het kippenplein geknot.  Dat boomke groeit heel snel, maar er komen nooit pruimen aan.  De pruimelaar mag blijven staan, die zorgt voor schaduw voor de kippen, konijn en cavia’s in de zomer, maar hij te groot te worden.  Heb hem vandaag deftig ingekort.  Is wel leuk om in een boom te staan, af en toe een windstoot te voelen die het boompke heen- en weerzwiept, en ik ondertussen takken afzagen.  Kwestie van weeral op het scherp van de snede te leven en onverantwoord bezig te zijn…

Een flink stuk van zijn haar af !

Misschien moet ik de hoofdtakken nog wat uitdunnen, maar het begon te regenen, dus dat is voor later dit weekend.  Het opruimen van een deel van de takken ga ik ook nog wat uitstellen, want er is er ene die dat nogal leuk vind om daartussen te zitten : Woppy het konijn.

Hier kunnen ze mij niet zien !

5 thoughts on “Tussen de vlagen door”

  1. Om pruimen te hebben plant je best nog een andere pruimenboom in de buurt. welk ras dat moet zijn hangt af van de varieteit die je nu staan hebt. De kruin zou ik nog wat uitdunnen. Er zijn teveel gesteltakken. Eigenlijk is het al een beetje laat om dit werkje te doen bij een pruimelaar. Door dit nu te doen vergroot je de kans op ziekten. Ik hoop dat je mijn reactie niet ziet als kritiek, één van mijn hobby’s is fruit telen 🙂

    Leuke blog heb jij!

  2. @ Stien : neen, ik zie dat niet als kritiek. Ik ga ze inderdaad nog wat uitdunnen. De varieteit weet ik niet, ik denk dat het een spontaan gegroeide is. Een paar meter verder heb ik een aangekochte varieteit gezet vorig jaar. Daar had ik dit jaar al 2 pruimkes van.

  3. Ik dacht dat ge niet meer dan 20% van een boom moogt snoeien? Enfin heb ik toch gelezen.

  4. @ Lotte : oei, dan is dat te laat, zal wel meer dan 20 % zijn. Ik zie wel of die het haalt. Heb deze morgen de grootste zaagwonden ingesmeerd met wondafdichting. Ik vermoed dat het het geen probleem zal zijn, die is nog maar een jaar of 6 oud.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.