De grote dag

Als de gynecoloog het goed uitgerekend heeft, is het morgen zover.  Dan mag ik aan mijn zwemvijver beginnen.  Spannend hé (niet dat ik er morgen al direct zou aan beginnen, want als ik thuiskom van het werk is het al donker).  Vandaag keek ik uit nieuwsgierigheid eens in mijn steenput om te zien hoe hoog het grondwater staat.   De vorige winters stond het altijd rond de 1,5 m diep, tijdens de zomer 2 m diep.  Groot was mijn verrassing toen ik merkte dat het maar een meterke diep staat.  De buitjes van de laatste dagen zullen er wel iets mee te maken hebben, maar toch, balen !!

Ik was eigenlijk verrast omdat het water in de put normaal even hoog staat als in mijn kelder. Vandaag had ik de kelder leeggepompt, want er stond 53 cm water in (al weken aan een stuk, heeft niets met de regen van dit weekend te maken) (sorry voor de mensen die stroomafwaarts van mijn riolering wonen, weer 12 kubiek water die jullie richting uitkomt).  Wie weet stijgt dat de komende week naar 1 m in de kelder.

Zo hoog heeft het nog nooit gestaan.

Uit nieuwsgierigheid heb ik ook een putteke gemaakt waar mijn zwemvijver moet komen, en jawel, een goede 2 spades diep zit ik al op het grondwater…

Djue toch

En ik die gehoopt had dat het grondwater 1,5 m diep ging staan als ik aan mijn vijverke kon beginnen…

1 thought on “De grote dag”

  1. Awel is dat niet gemakkelijk nu moette uwe vijver niet meer vullen 🙂

    Sterkte met het graven!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.