Slome jagers

Xandros, een van mijn katten zat al een uur te wachten aan het gasvuur, en eronder te kijken. Ik haal de onderste lade eruit zoadt hij eronder kan, ik zie niets, dus ik dacht dat het een spin was of zo die hij gezien had. Nog een half uur later zit mijn andere kat Fedora daar ook te kijken, en ze willen niet wijken. Ik nog eens op mijn knieën en met de zaklamp kijken, en inderdaad, er zit een muisje. Eventjes koteren met een stok, en Xandros heeft hem vast. Natuurlijk is het met dat beestje gezelliger spelen in huis, in plaats van buiten in de kou. Na een paar minuten is die muis al onder de zetel gekropen en kan Xandros er niet meer aan.  Zetels verzetten, met een stok eronder, die muis bijna tussen zijn poten duwend, en weer laat hij die ontsnappen. De muis loopt naar de andere hoek van de kamer, en zit ondertussen op de chauffage-buis te bekomen. Nog een half uur is Xandros van de ene kant naar de andere gaan kijken, maar als hij de kans heeft om die te pakken, doet hij geen moeite… Leuk zulle, nu zit er een muis in huis, en liggen de 2 katten te slapen…

Zou ik die pakken of niet ?

Update 18-12-2010 :

Gisteren de muis terug zien weggelippen toen ik de diepvries verplaatste.  Ik vermoed niet dat die al lang in huis zit, want zoveel strontjes liggen er nog niet.  Ondertussen heb ik de strontjes opgekuist, en onder het motto “DoeHetBeterZelf” (en ondertussen met minachting naar mijn katten kijkend) ook 2 muizevallen geplaatst.  Ben benieuwd.

Het muizen pis- en kakhoekje

Update 19-12-2010 :

Met pijn in het hart moet ik melden dat de muis niet meer is.  DoeHetBeterZelf heeft het zelf beter gedaan dan de aangeboren jagers.

Mag ik hem hebben ?

Controle van de vitale functies...

9 comments

Skip to comment form

  • Bart on 14/12/2010 at 09:44

  Uw katten zijn ‘gebuisd’ ! 🙂

  • Lotte on 14/12/2010 at 13:42

  je geeft ze teveel eten 🙂

 1. Ocharme die muis, ik zou die helpen, zet ze buiten of in uw schuurke achteraan zodat het niet in de koude moet…

  • Andy on 16/12/2010 at 08:37

  Die muis zit nog altijd ergens in huis, ik zal hem meebrengen (als ik die kan pakken) en bij jou in huis loslaten Maggy.

 2. De muis ondertussen nog gezien en/of gevangen?

  • Andy on 16/12/2010 at 15:05

  @ madam boerenerf : de muis ondertussen niet meer gezien of gevangen, maar de poes zit nu opvallend veel bij en achter de frigo, en ik heb ook al wat sporen (zo van die zwarte dingetjes dat je op de boterham kan strooien) gevonden, dus de muis is er nog ergens…

  • Andy on 19/12/2010 at 15:53

  De muis is niet meer…

  • Bart on 20/12/2010 at 13:12

  En wat gaat ge nu morgen op uwen boterham doen?

  • Andy on 20/12/2010 at 18:49

  @ Bart : ik zal droge boterhammen moeten eten hé.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.