Fietsen door de sneeuw

Sneeuw, het zorgt voor mooie landschappen, het zorgt dat het kind in ons wakker wordt bij het zien ervan, het zorgt voor extra werk (stoep sneeuwvrij maken), het zorgt voor een gigantische vervuiling van zout op de wegen, het zorgt voor valpartijen met of zonder breuken, het zorgt voor zotte kuren bij mijn poezen, het zorgt voor klonters smeltende sneeuw in huis bij het binnenkomen, het zorgt voor ongevallen met voertuigen, het zorgt voor te laat komen op het werk, het zorgt voor een krakende ketting op mijn fiets, het zorgt voor een gespreksonderwerp bij de koffie, het zorgt voor het gezaag van mensen die het kotsbeu zijn, het zorgt voor verveling (want ik kan buiten niets doen voor het moment), het zorgt voor vreugde bij mensen die het leuk vinden, het zorgt voor verwondering en/of zotverklaringen als ze horen dat ik ondanks de sneeuw toch met de fiets naar het werk blijf rijden (6,5 km).

Veel variëteit onderweg : stuk straat waar het niet gestrooid is (te doen), stuk gestrooid (makkelijk), lang stuk niet gestrooid, éénrichtingsverkeer tegenstroom rijden (ambetant), stuk gestrooid (redelijk), stuk niet gestrooid op fietspad (moeilijk : op straat rijden), stuk niet gestrooid maar hardgereden (te doen), stukje door schilderij (zie foto) ( leuk), en dan de rest door een pap van halfgesmolten sneeuw (makkelijk maar vuil).

't Is schoner in het echt dan op de foto.

3 comments

  1. Met de fiets naar het werk, zucht waar is de tijd dat ik hetzelfde kon doen. Een luxe is het, zeg ik u. Grote luxe, zelfs bij dit weer.

    • Andy on 22/12/2010 at 11:20

    @Meneer boerenerf : inderdaad, pure luxe, dagelijkse sport en nog eens betaald worden ook per kilometer 😉

  2. Met de rolstoel ist geen lolleke!

Leave a Reply

Your email address will not be published.