Een stenen hart

Vorig weekend heb ik ontdekt dat er weer muizen in mijn bergkot zitten.  Vorig jaar heb ik er een 5-tal kunnen vangen, maar blijkbaar zijn er deze winter weer een paar die de weg naar het eten gevonden hebben.  Hoe heb ik het gezien ?  Door mijn kat Xandros die nogal lang blijft zitten kijken op eenzelfde plaats.  Bij nadere controle vond ik kapotgevreten papiersnippers, strontjes, en een lege verpakking waar twee weken geleden toch nog lekkers in zat.  Ik heb niets tegen die beestjes als ze buiten in de tuin zitten, tussen mijn brandhout, onder de takkenhaag, …  Maar in mijn kot heb ik ze liever niet.  Dus heb ik 4 dagen geleden de jacht weer geopend.  Resultaat : 3 muizen hebben het leven gelaten door in de val te lopen.  Xandros heeft hier geen probleem mee, voor hem is het werk gespaard, en ze spartelen niet meer tegen.

Kijk eens wat ik gevonden heb...

Zelf vind ik dat niet zo leuk, van die beestjes af te maken, maar als ik ze levend vang en terug buiten zet, zullen ze een dag later weer in het kot zitten.  Dus moet ik van mijn hart een steen maken (of indien het al een steen zou zijn, moet ik er een hardere steen van maken).  Foto’s van de slachtoffers plaats ik achter deze “Verder lezen”.

Nummer 1

Nummer 2

Nummer 3

De vallen staan nog steeds op scherp…

Update 9-2-2011 :

Ondertussen zijn er nog 2 in de val gelopen, er zit dus een grotere bende dan ik gedacht had.

Nummer 4

Nummer 5

Nummer 6

Nummer 7

Nummer 8

Speciaal voor Kristel : nummer 8 ingezoomd

Nummer 9

Update 14-4-2011 :

Vandaag zat er nog eentje in een val, nummer 10 al…

Nummer 10

6 comments

Skip to comment form

  • Bart on 04/02/2011 at 09:46

  Wat je allemaal kan bereiken met één maiskorrel!

  Kruipen die beesten over een supergevaarlijke en scherpe verstekzaag en dan komen ze om in een simpel valleke…mooi einde!

  • Kristel on 04/02/2011 at 12:24

  Hey Andy,

  zie ik dat goed, is nr 3 gestorven met zijn tandjes in de maiskorrel? alsof dat nog niet griezelig genoeg is: kunt ge eens digitaal inzoomen zodat ik het beter kan zien?

  • Lotte on 04/02/2011 at 16:24

  Kristel 🙂 “vind ik leuk” dat digitaal inzoemen 🙂

  • Andy on 06/02/2011 at 21:38

  @ Kristel : op een ingezoomde foto is het niet goed te zien, maar ik heb het diertje wel van de korrel moeten aftrekken…

  • Bart on 14/02/2011 at 10:45

  Nummer 6 is met kop en schouders de meest dramatische!

  Wat een accident!

  • Kristel on 16/03/2011 at 20:38

  hey Andy,

  wij zitten hier ook met een bezoeker, maar waarschijnlijk één van een soort die ge niet lokt met een maiske. Het zou wel eens een spitsmuis kunnen zijn die in de spouw zit. Stinken!!!!! We hebben al wat gyproc uitgebroken en tadaaa: hoopkes zwarte aaneenplakkende keutels. Beestje zelf hebben we nog niet gezien; hopelijk is hij (inderdaad, hij: de mannekes stinken het meest, naar ‘t schijnt…) tijdig gaan lopen want het is een beschermd schepselke. Als ‘t maar geen rat is want die gaat iets meemaken…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.