Bloeiers in huis

Het is altijd leuk van plantjes te hebben die bloeien, en nog leuker als het er zijn waarvan je helemaal niet verwacht dat ze gaan bloeien.  Zo heb ik een vetplant die groeit gelijk onkruid, op de randen van zijn blad vormt die massa’s nieuwe scheuten, die vallen eraf, en in de bloempotten ernaast beginnen dan ook van die vetplantjes te groeien.  Voor je het doorhebt zijn die al zo diep geworteld dat je ze er niet meer uitkrijgt.  Van zo’n plant verwacht ik dus niet dat die gaat bloeien.  Maar jawel, na een winter in het donker staan (rolluik gaat niet ophoog bij koud weer omdat ik nog met enkel glas zit) is die gaan bloeien.

Ook een orchidee is aan het bloeien, altijd indrukwekkende kleuren…

2 thoughts on “Bloeiers in huis”

  1. Mooi!

    Ik heb die vetplant ook (een merde eigenlijk)..maar die heeft nog nooit gebloeid. Op straf zetten in de donkere hoek dus!

  2. Ter info: die bloeiende vetplant is een Kalanchoë sp., je moet hem in de zomer eens buiten in de volle grond en volle zon zetten, DAN zal je wat meemaken…in de winter moet hij echter terug naar binnen want kan niet tegen vorst!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.