De graafwerken : deel 2

Vandaag is het zover.  Na een eerste poging om te graven met een schop, nu iets groter aangepakt. Kraantje gehuurd, afgesproken met de persoon die al mijn aarde wil, hij op en af rijden met tractor en kar, ikke graven met het kraantje, jipiiiiiiiii een jongensdroom die uitkomt !!! (allez, toch een van de vele jongensdromen van mij)  Deze morgen om 6u30 opgestaan, want die kar stond hier ook al van gisterenavond 21u, en deze morgen rond 7 u ging hij eromkomen.  Ikke om 6u45 beginnen graven, net genoeg licht, een kwartier te vroeg dus nachtlawaai veroorzaakt.  Gelukkig is niemand komen klagen.

Het kraantje : valt iets groter uit dan verwacht, maar des te beter !
In de kabine is dat toch indrukwekkend
Eerst de donkere aarde afgraven.
Terwijl de kar weg is, graaf ik de filterzone uit.
Ook eventjes een zicht uit de hoogte, dankzij de buurvrouw Sabine.
Ondertussen is het middag, al een deel geel zand is ook verdwenen.
Nog een keer ikke druk bezig met mijn schopje
Het graven is gedaan.

Wegens een panne met de tractor deze middag gingen we er niet meer in slagen van alle aarde vandaag af te voeren, dus het ik het naast de vijver gestort.  Ik schat nog 3 karren, deze zullen later deze week afgevoerd worden.  In de vijver ligt ook nog zand, dat is om stabilize mee te maken om de wanden te verstevigen.

En nog een fotoke van de andere kant
Afgemeten op het gras viel de put wat klein uit, maar eenmaal uitgegraven is het toch de moeite !

Update 12-4-2011 :

Vandaag is de berg zand dat naast de put lag ook nog afgevoerd.

Nog een luchtfotoke dankzij de buurvrouw.
Bergje zand is weg...

De put ziet er nogal ruw uit, nu moet de boel uitgekofferd worden, om een mooie en stabiele rand te krijgen.

8 thoughts on “De graafwerken : deel 2”

 1. Heel dapper Andy!

  Jij verdient het om nu ook nog een kist Romeinse goudstukken te vinden! (om oa. de rest van de vijver te financieren)

 2. Wat zijn de afmetingen die je voorzien hebt en dat je uitgegraven hebt?

  Ik zie dat je een “muur” hebt laten staan tussen zwem en plantengedeelte… waarom of wat is de bedoeling?

  Zoals eerder aangegeven zijn we hier ook aan het kijken om te starten. Mag ik ook zo onbeleefd zijn te vragen waar je financieel denkt uit te komen met dit project?

  Veel succes er mee.

 3. @Tommy : als je op de rechterkant van mijn blog onder “categorieën – doe het zelf – zwemvijver” kijkt, dan heb je een antwoord op de meeste van je vragen. Ook over de schatting van de prijs staat er een item, maar ik had bv mijn boordstenen op 500 Euro geschat, en ze hebben 1500 gekost. Graafwerken had ik op 3000 geschat, maar dat zal uiteindelijk maar 300-400 Euro zijn.

 4. CNN newsitem:

  Meteoriet ingeslagen te Sint-Amandsberg.

  Slachtoffers: één nest hommels.

  Update volgt…

 5. Hoe leuk is dit! Kom ik een blog tegen uit 2011 waar ik de afgelopen 2 dagen aan het doorlezen ben, (halverwege begonnen gezien de aanleg van mijn vijver reeds rond is!) keer ik toch terug naar het begin om ook hier door te lezen. Kom ik mijn eigen graafkraan tegen!! Ik hoop dat je tot op vandaag nog steeds veel plezier beleeft aan je vijver!

  Mvg.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.