Kip Swa is een bitch !

Toen ik gisterenavond in het kippenhok kwam, zat mijn oude legkip Swa op het nest eieren, en de broedse kip Lotte stond ongedurig in het kot rond te draaien.  Ze was blijkbaar van het nest gejaagd door de dominante oude kip, welke ook nogal lomp is en een ei kapotgestamp had en aan het opeten was.  Ik heb Swa van het nest gesleurd, en direct ging Lotte terug op haar eieren zitten.  Eventjes later wilde Swa ze weer verjagen, en heb ik ze buiten geduwd.  Een uurke later ging ik opnieuw kijken, en weeral was het van datte.  Ondertussen een 2de ei kapot, en zo te zien was het broeden aan het lukken, want er zat een embrio in.  Swa weer van het nest gesmeten, en wat mais gegeven, en blijkbaar was het probleem over.

Deze morgen nog alles in orde, deze avond lag Lotte op een leeg nest te broeden, en lag er een vers ei bij de eieren die ze gedurende de laatste week aan het uitbroeden was.  Die eieren waren ondertussen koud…  Ik heb ze toch onder Lotte geschoven, wie weet lukt het nog, maar ik vrees ervoor.

Oeps, het verkeerde nest...

En voor de afwisseling, in een van mijn vallen zat er nog een muis, nummerke 10 is niet meer…

4 thoughts on “Kip Swa is een bitch !”

  1. Heb net hetzelfde voor! Ik heb het opgelost door de dominante kip te laten zitten op het nest waar ze het andere kloekje had afgejaagd, er een paar eitjes onder te leggen, en het andere kloekje op een ander nest te zetten met haar eigen eieren… Beide content, al zijn er in het proces ook een paar eitjes gesneuveld.

  2. Broedse hennen moet je altijd afzonderen, heb dit zelf al meermaals voorgehad. Het kan wel degelijk nog lukken hoor maar of je nu 2 kuikens meer hebt… Gedurende de hele tijd dat ze er mee rond loopt hebt je dan ook geen eieren. Het is een overweging die je zelf moet maken. Niettemin veel succes gewenst

  3. Hier ook broedse kip perikelen. Ik zal er vanavond een post over doen. Maar het komt op hetzelfde neer: waarom willen alle kippen persé in hetzelfde leghok kruipen terwijl er ietsje verder krak hetzelfde leghok leeg staat….

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.