Plaatsen van het beschermvlies

In mijn zwemvijver komt er EPDM-folie als waterdichting.  Ik heb mijn zwemvijver uitgekofferd met stabilize om stabiele wanden te krijgen.  Omdat kleine steentjes of oneffenheden gaatjes kunnen prikken in de EPDM-folie (het water in de vijver zorgt voor een enorme druk), wordt een beschermvlies in de vijver gelegd.  Eerst de wanden eens afvegen met een borstel, alsook de vloer vegen zodat er geen steentjes meer in de vijver liggen.  Dat beschermvlies is op rol geleverd van 2 m breed.  Er moeten dus verschillende stroken gelegd worden.

Na 2 uurkes werken is het ondiepe deel klaar
In de hoeken moet er wat geplooid worden...

Ik zorg voor 5 à 10 cm overlap tussen de doeken, en ik lijm de randen ook vast (met een elastische lijm in die in zo’n siliconebussen verkrijgbaar is).  Op die manier waait het niet weg, en zal het hopelijk ook op zijn plaats blijven als ik de EPDM-folie erinleg.

Nog eens 2 uur later is het zwemgedeelte af.
Ginds in de verte heb ik het gat waar het water zal uitstromen vrijgemaakt.
De veronderstelling dat ik nergens plooien ging hebben, is snel opgeborgen. Met de ovale vorm en rondingen van de vijver kan het niet anders.

Omdat ze de rollen beschermvlies dubbelgevouwen hadden voor transport, zit ik ook met die boebels die niet meer weggaan.  Hopelijk valt dat niet te sterk op eens er water instaat.

Ook het filtergedeelte is van een modieus stofke voorzien
Wit past bij alles hé.
De verschillende doorvoeren zijn ook vrijgemaakt.

Nu moet er EPDM-folie in de vijver komen.

3 thoughts on “Plaatsen van het beschermvlies”

  1. Chapeau Andy, wederom: in sneltempo gelegd!

    als ‘t zo snel blijft gaan, is ‘t eind van de maand af zeker?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.