Dement gepikte kip

Lotte, de laatste kip die ik vorig jaar bijgekocht heb, heeft vermoedelijk wat hersenbeschadiging opgelopen.  Ik had gemerkt dat ze nogal veel lastig gevallen werd door de haantjes, mijn broedsel van dit voorjaar.  Ze werd niet echt lastig gevallen om te poepen, maar wel om op te pikken.  Ze zal blijkbaar wel de laagste staan hebben in de pikorde, eigenaardig genoeg.  Het gevolg is dat ze nu met haar kop 90° gedraaid in het kot zit.  Ik heb ze, samen met de andere ouderlijke kippen afzonderlijk gezet, maar ze komt het kot niet meer uit.  Ze zit er maar naar boven en naar beneden te kijken, het dutske.  Ik weet niet of ze het nog lang zal trekken, er zit in ieder geval geen verbetering in haar “afwijking”.

In plaats van naar links en rechts te kijken, kijkt ze nu naar boven en onder...

Update 5-8-2011 :

Ik heb Lotte laten inslapen.  Zelf efkes klaargestaan met de hakbijl, maar kreeg het niet over mijn hart om de doen…

3 comments

 1. Oei, niet goed.

  Wij gaan hier dit weekend alvast 1 haantjes plaatsen want die mannen worden inderdaad groot en beginnen zich te laten gelden.

  • Maggy on 05/08/2011 at 16:52

  Ik zou dierenarts eens bellen om raad! En euh geen blogje over het feestje in uwe hof?

  • Andy on 05/08/2011 at 18:18

  @Meneer Boerenerf : de papa-haan hield zijn nakomelingen niet tegen bij hun vandalenstreken.

  @Maggy : dat was mijn feestje niet, maar dat van uw hond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.