Nieuw kieken

Sinds gisteren heb ik er een nieuwe kip bij.  Het is een Mechels hoen, kleurslag wit.  Onder de kiekens ook wel een “blonde del” genoemd.  Volgens de kweker zouden deze witte eieren leggen, zodat ik het onderscheid kan maken tussen eieren van mijn Vlaanderse Koekoek, en deze van mijn Mechels Hoen.  Kwestie van te weten welke eieren ik aan het uitbroeden ben hé.  En gekruist met mijn Vlaanderse Koekoek haan zal er misschien wat meer vlees aan zijn om op te eten, en die kruisingen kunnen evenzeer dienen als legkippen.

Mijn nieuw kieken : Maggy

5 comments

Skip to comment form

  • Bart on 21/10/2011 at 19:40

  Euuhhh…wacht, even herhalen voor de duidelijkheid:
  Maggy is uw blonde del?
  Juist?

  • Andy on 22/10/2011 at 10:50

  @Bart : ik kan moeilijk namen onthouden, dus alles wat een beetje op elkaar gelijkt geef ik dezelfde naam…

  • tgheskie on 22/10/2011 at 21:10

  ‘t Is een ferme mokke 🙂

  • Maggy on 23/10/2011 at 15:56

  Merci, blonde del, Maggy! Had liever een cavia geweest of kat maar ale, ge denkt aan me das al veel, ookal ist als kieken.

  • Maggy on 23/10/2011 at 15:57

  ps had ik maar zoveel mannen voor me :-p

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.