Onverwacht papa geworden

Half september hebben twee lieftallige dames (Liza en Lola) mij het plezier verschaft van deel uit te maken van mijn harem cavia’s.  In totaal heb ik er dus 4, en alle vier zouden het vrouwtjes moeten zijn (ja, ik weet het, ik ben een vrouwenzot).  Groot was mijn verbazing toen ik gisterenmorgen de kippen en cavia’s ging eten geven, want plots zag ik een klein bolletje rondlopen.  Efkes later nog zo’n klein bolletje !  Een van de cavia’s is dus gejongd.  Miljaarde miljaarde miljaarde, een van die wijven moest dus een vent zijn, en de drie andere vrouwen zouden dus vermoedelijk ook vol zitten.  Gisterenavond een poging gedaan om te achterhalen welke de papa zou zijn, mijn eerste idee was dat Annelien (de donkere) de mama zou zijn, en een van die twee lichtbruine de papa).  Maar bij geen enkele is enig spoor van boy of ladyboy te bespeuren.  Ik moet ook wel toegeven dat dit niet zo makkelijk te zien is bij cavia’s, dus 100% zeker ben ik niet.  Mijn tweede idee was dat Liza en/of Lola reeds zwanger waren toen ze bij mij kwamen wonen.  Mevrouw Google liet mij weten dat de drachttijd bij cavia’s 68-72 dagen is, en terugrekenend naar de nacht van de penetratie kan dit kloppen : begin september.  Maar hoe dan ook, ze zijn met open armen ontvangen !

Onverwachte koters
Al de eerste dag eten en lopen die mee met de rest.
Is dat niet lieeeeeefffffffffff !!!! En die knorren gans de tijd 🙂
Spijtig dat ze niet zo klein blijven...

10 thoughts on “Onverwacht papa geworden”

 1. schoon! en lief!
  proficiat Andy, leg ze maar in de watten uw klein bollekes!
  Hebt ge al namen?
  wat denkt ge van tabasco en wasabi?

 2. @Kristel : ze zullen waarschijnlijk niet bij mij blijven. Zowel Natascha en Renata hebben interesse, dus heb ik niet de zware last om ze namen te geven. Maar uw suggesties zijn origineel 🙂

 3. Er is een speciaal truckje om te zien oft vrouwke of manneke is maar ik kan dat moeilijk van hier uitleggen, kwil het wel eens tonen, als je me komt halen. Sowieso denk ik dat 1 van de 2 laatste vol zal gezeten hebben en dat je wel degelijk 4 vrouwkes hebt. Let nu maar op dat die kleine koters (als er manneke bij zit) die vrouwkes niet bevruchten na 4 weken of je blijft bezig.

 4. ‘t zijn wel schoontjes vooral dien zwarte vind ik leuk ;o)
  En gade ze nu allemaal houden of nie??
  Alle proficiat met de nieuwelingen..
  groetjes

 5. Bij diene derde foto vind ik diene middenste cavia die op ne steen witloof ligt te eten toch wel ne lelijkaard!

 6. Net voor de aanleg van de zwemvijver hebben ook wij hier onze cavia’s weggedaan. Het begon met eentje (vrouwtje) … die toch ooooo zo eenzaam was. Dus nog een vrouwtje erbij. En ja hoor … enkele weken later hadden we er 5 ! jonkies bij.
  Oh … laat die nog maar even bij de moeder zitten. Daar zitten ze goed en een paar weken later was het weer prijs. Die jonkies zijn blijkbaar zeer vroeg rijp en hupsakee … weer 6 ! der bij … Dat kweekt verdomme nog rapper dan konijnen me dunkt.

  Uiteindelijk hebben we begin dit jaar weliswaar met spijt in het hart 19 cavia’s weg gedaan naar de kinderboederij, maar geloof me … het scheelt op het eind van de maand toch wel een aardige duit in de portemonee aan eten, hooi, stroo, dierenarts, …

 7. …Wat denk van Leonardo, als er een ventje tussenzit? … Komt van Leonardo de cavia (zo zong ons nichtje altijd het liedje van K3…)
  En foei… poepen met het eigen nest… !

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.