Het mag gaan stoppen !

Vandaag heb ik weeral een overlijden te melden van een cavia.  Zinky is niet meer.  Ze was weliswaar de oudste van de bende : 5,5 jaar oud.  Ik had ze anderhalf jaar geleden gekregen van Maggy omdat ze niet alleen zou zitten.  Zaterdag had ik gemerkt dat ze niet zo actief meer was (lees : wegliep als ik ze wilde pakken).  Zondagmorgen was het nog erger, ze lag in een bolletje onder het kot in wat hooi.  Ik heb de kuikensverwarmlamp bij het kot gehangen zodat ze warm kon liggen, en zondagnamiddag ben ik nog in spoed naar de dierenarts geweest.  Daar kon de dierenarts niets abnormaals merken, behalve dat ze vermagerd was.  Ze heeft dan een spuit met glucose gekregen om aan te sterken, en een met antibioticum voor het geval iets aan het broeden was.  Volgens de dierenarts kon het de leeftijd zijn waardoor ze sterk achteruit ging.  Als ik me niet vergis zit ik nu nog met 7 cavia’s waarvan 2 kleintjes die over 2 weken verhuizen naar een nieuwe thuis.  Twee andere kleintjes zijn nog beschikbaar, maar misschien moet ik die zelf houden (als het vrouwtjes zijn).  Als er nu nog een jong beestje onverwacht sterft, dan denk ik dat ik het kieken/caviakot eens zal ontsmetten met mosterdgas !  Iedere ziektekiem zal dan wel verdwenen zijn denk ik.

Zinky eergisteren op haar favoriete plaatske : in haar slaapzak

2 thoughts on “Het mag gaan stoppen !”

  1. Ik denk niet dat ze ziek was hoor, tzal idd wel ouderdom zijn. Ook al woonde je niet meer bij me, je zal altijd mijn Zinkytje zijn… Tgaat je goed ginder boven en geef Shquai en Nox een dikke zoen van me.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.