Het wak in mijn zwemvijver

Bij “de ingewanden van mijn zwemvijver” staat een paarse darm getekend die lucht in het zwemgedeelte pompt.  In de winter kan dit van belang zijn zodat de vijver niet volledig dichtvriest.  Uiteindelijk heb ik dat niet voorzien, met het idee dat het niet zoveel vriest, en dat een luchtpompje aan de rand van de vijver zetten tijdens een vorstperiode ook een mogelijkheid is.  Na de 14 dagen vorst van de voorbije periode blijkt dat mijn vijver ook zonder luchtpompje niet dichtgevroren is.  Onderstaande foto is van een van de laatste dagen van de vorst.  Iedere morgen had het gat een andere diameter.  Op zijn kleinst was het 10 cm in diameter, maar dat was niet tijdens de laatste vriesnacht, want de nachten erop was het weer groter geworden.  De reden waarom het niet dichtgevroren is, is mijn pomp.  Die pompt continu water rond, waardoor de boel niet volledig dichtgevroren geraakte.  Ik had er ook 2 stukken isomo opgegooid, maar daaronder is het wel dichtgevroren.  Mijn kat passeerde ook regelmatig op minder dan 50 cm van het wak.  Niet goed voor mijn tikker als ik dat zag gebeuren…

Mijn wak

4 thoughts on “Het wak in mijn zwemvijver”

  1. Naar het schijnt is dat beter als er viskes zouden inzitten, en dan zouden de boordstenen ook niet losvriezen denk ik.

  2. Ook ik heb bange nachten beleefd met mijn nieuwe zwemvijver deze winter.
    Ik was bang dat de 10cm overloop naar het filtergedeelte zou dichtvriezen.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.