Om ter eerst en om ter meest

Het is weer broedseizoen.  Mijn wit Mechels hoen is broeds en zit al een paar dagen op haar nest te broeden, ik denk dat er maar 2 eieren onder liggen.  Ik heb gisteren mijn broedmachine geboot, en vandaag de eieren erin gelegd.  15 bollen in het machien gelegd dit jaar.  In aantal kan ik in ieder geval winnen.  Ik heb de eieren van mijn Vlaanderse Koekoek en Mechels hoen samen gelegd.  Ik zal zien of er kleurverschil is bij het uitkomen van de punkertjes.  Zo niet zal ik ze niet kunnen verkopen als raszuivere kippen.  Afwachten dus !

Mijn blonte del op haar nest

Multiculturele gemeenschap

2 comments

  • LL on 03/04/2012 at 23:12

  De meeste Mechelse witte die er zijn, zijn genetisch gebaseerd op dominant wit. Bijgevolg zal je normaal gezien witte kuikens hebben en het verschil gemakkelijk kunnen zien. Wat vaak wel voorkomt door de kruising met koekoek is dat het wit gaat “lekken”. Dan krijg je witte dieren met hier en daar een koekoekkleurig of zwart veertje.

  Ondanks deze uitleg, kan je natuurlijk een mechelse hebben die op “gewoon” wit gebaseerd is. Maar het is meer waarschijnlijk dat je witte kuikens zult hebben.

  Keep us updated!

  • Andy on 04/04/2012 at 08:26

  @LL : ik hoop ook dat ik ze zo eenvoudig kan onderscheiden 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.