Dak is weg

De voorbije twee dagen ben ik bezig geweest met het afbreken van de dakconstructie.  Eerst de pannenlatten eraf, vervolgens de spanten, en dan de balken.  Dit alles enkel met behulp van een koevoet.  Pannenlatten en spanten gingen vlot, balken was iets lastiger.  Die vijfduimernagels zorgen ervoor dat alles goed aan elkaar hangt.  Kwestie van de balk te vinden die ze laatst aan de constructie genageld hebben, deze weghalen, en in omgekeerde volgorde de balken uit elkaar halen.

Pannenlatten eraf
Pannenlatten eraf
Spanten eraf
Spanten eraf
Balkjes eraf
Balkjes eraf
Idem langs de voorkant
Idem langs de voorkant

8 thoughts on “Dak is weg”

  1. In Het Laatste Nieuws:
    “Orkaan Andy heeft lokaal toegeslagen in regio Gent!”
    “1 dakloze”

  2. Daar zijn toch nog originele papieren van hé? Ik wil geen brol kopen. 🙂

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.