Plaatsen tweede regenwaterputje

Een goede vijf jaar geleden had ik al een waterput geplaatst, maar die was te klein naar mijn goesting, en ook naar de goesting van de stadsdiensten, want bij nieuwbouw moet er een regenwaterput gestoken worden (ik denk van 7000 liter in mijn geval).  Ik heb gekozen voor 10.000 liter.  Nu mijn huis afgebroken is, konden ze die probleemloos steken met een grote kraan.

Putje graven

Putje graven

Regenwaterput vastpakken

Regenwaterput vastpakken

Put in het putje laten zakken.

Put in het putje laten zakken.

Voila, zolang duurt dat !

Voila, zolang duurt dat !

Nu nog voor de helft met water vullen zodat die niet naar boven komt door de druk van het grondwater.

Nu nog voor de helft met water vullen zodat die niet naar boven komt door de druk van het grondwater.

 

 

10 comments

Skip to comment form

  • Peter on 23/05/2013 at 23:40

  Dat is voldoende capaciteit voor uzelf, wij zijn met 2 personen, hebben een put van 6500 liter, we spoelen de toiletten en gebruiken het water voor de wasmachine. De tank is nog nooit leeg geweest. We gebruiken de pompunit van Intewa, zijn daar zeer tevreden over.

  • Andy on 24/05/2013 at 20:50

  @Peter : mijn put van 5000 liter is toch al af en toe leeg geweest, en die werd voornamelijk gebruikt voor de was, dieren water geven, en beperkt planten begieten. In mijn huis is het de bedoeling van WC, bad en wasmachine erop aan te sluiten. Maar ik moet zeggen dat niet heel mijn dak erop aangesloten was. Bij mijn nieuwbouw zal dat wel het geval zijn.

 1. Een reden waarom een rechthoekige hebt genomen? Zelf heb ik 15000 liter capaciteit

 2. Ik heb niet specifiek gekozen voor rechthoekig. De grondwerker had 2 leveranciers waar hij putten kocht, de ene waren ronde, maar iets dunnere betonwand, de andere rechthoekig en dikkere wand, dus kwalitatief beter.

  • Guan on 03/06/2013 at 04:37

  looks like the toy bricks! ^0^

  • Virginie Verschaete on 08/05/2015 at 17:09

  Beste,
  Waar haar je rechthoekige regenputten? ik ben ernaar op zoek.

  • Andy on 08/05/2015 at 18:48

  @Virginie : geen idee, de grondwerker koopt die aan, maar ik meen me te herinneren dat die van de kanten van Roeselare komen.

  • Freddy on 16/02/2016 at 22:05

  @Andy
  Ben ook op zoek naar rechthoekige regenput,kun je even aan de aannemer vragen waar de put vandaan kwam?

  • Andy on 17/02/2016 at 11:28

  @Freddy: die komt van hier:
  http://www.kruisbeton.be/regenwaterputten-regenwaterfilter.htm

  • Freddy on 17/02/2016 at 13:44

  @ Andy bedankt
  Grt. Freddy.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.