Bouwen : tevredenheid en frustraties

Iedereen die al gebouwd heeft, kent het : over sommige firma’s heel tevreden, over andere helemaal niet.  Aangezien het bij mij niet anders is, zal ik hier een lijst maken van alle firma’s waarmee ik te maken gehad heb (ook al deed ik het meeste zelf), en uitleg over mijn tevredenheid of frustratie.  Normaal zal ik pas iets plaatsen als het bewuste bedrijf alles afgewerkt heeft.

 Ik zal er telkens een score bijzetten van 5 tekens gaande van +++++ tot -----.
 • Shurgard Gent-Oostakker: +----

Aangezien ik mijn huis afgebroken heb, en een nieuw aan het bouwen ben op dezelfde plaats, moest ik een deel van mijn spullen stockeren.  Om dit droog te kunnen doen, heb ik gekozen voor Shurgard in de buurt.  Voordeel : je kan er dagelijks tot 23u aan je spullen zonder tussenkomst van iemand.  Nadeel : niet zo goedkoop.  Ik betaalde 135€ per maand voor 10m3.  In de zomer van 2014 na een zware regenbui stond er water in mijn unit.  Gelukkig niet erg, geen noemenswaardige schade.  Kerstmis 2014 : weer water in mijn unit.  Gelukkig weer zonder erg.  Een week later weer van dat, deze keer wel met schade.  Daar kon ik absoluut niet meer mee lachen.  Zoiets kan één keer gebeuren, een tweede keer is te veel, maar een derde keer ?!?!?  Ze zijn natuurlijk wel leep.  In hun contract staat dat ze niet verantwoordelijk zijn voor opgelopen schade, daarvoor dient de extra verplichte verzekering.  Na mij twee avonden daarmee bezig te houden heb ik toch 300€ schadevergoeding gekregen.  Shurgard toonde niet de minste spijt, een commerciële geste van een paar maand gratis huur zou hier toch op zijn plaats geweest zijn.  Zonder schaamte kreeg ik de volgende maand een mail met de melding dat mijn huurprijs zou stijgen (naar 152€) om “hun hoge standaard te kunnen behouden”.  Iedereen zal begrijpen dat dit de spreekwoordelijke druppel was.  Na een mail waar ik mijn frustraties geuit heb aan hen, kreeg ik dan nog als antwoord dat ik “voor een goedkopere prijs kon opteren voor een kleinere unit”, en dat er in het contract stond dat ze om de 6 of 12 maanden de huur konden verhogen, en dat ik dat ondertekend had voor akkoord.  Totaal geen schaamte dus…

Je zal begrijpen dat ik met deze firma niet meer wil samenwerken. 

In heb ondertussen mijn boel verhuisd naar TC Store in Gent waar ze 65€ per maand vragen.  Nadeel is dat je niet zomaar kan langsgaan als je iets nodig hebt.  Je moet 1-2 dagen op voorhand verwittigen zodat ze de box kunnen klaarzetten als je langskomt (staan gestapeld).

Nadien gezien had ik misschien beter gans mijn boel weggegooid en nooit stockageruimte gehuurd.  Ik zit nu aan meer dan 3000€ huur, en voor dat bedrag kon ik de meeste spullen in mijn stockage nieuw kopen…

 • Delaegro: +++++

De Laender Grondwerken uit Destelbergen heeft de muren van mijn oud huis afgebroken, fundering uitgegraven en een regenwaterput gestoken.  Geen nonsense bij afspreken: ik had een offerte gevraagd voor de afbraakwerken, en hij zei dat het interessanter is van dat per uur te laten doen, want bij een offerte doen ze daar een schep boven op om zeker te zijn dat alle ‘verrassingen’ inbegrepen zijn, omdat ze moeilijk het aantal uur op voorhand kunnen bepalen dat nodig is voor de afbraak en afvoer.  Toen ik nadien de prijzen vergeleek met andere die gelijkaardige werken hadden laten doen, dan ben ik er goedkoop van afgekomen.

 • Bouwmaterialen De Gelder: +++++

Ik heb al mijn bouwmaterialen gekocht bij De Gelder uit Kalken en Dendermonde.  Supergoede prijzen, bij vragen krijg je uitgebreide uitleg, ze verkopen gewoon alles voor de bouw (stenen, buizen, isolatie, materiaal voor dak, tegels, …).  Stipt in afspraken en leveringen.

 • Multi-Mix: +++++

Al het beton kwam van bij Multi-Mix uit Wondelgem.  Stipt volgens de afspraken, telkens met betonpomp erbij.

 • TVH Consult BVBA: ++---

Voor EPB-verslaggeving en Veiligheidscoördinatie had ik na aanraden van de architect gekozen voor TVH Consult uit Deinze.  Offerte en facturen krijgen gaat heel snel.  Als ik af en toe zelf met een vraag zat moest ik soms een week wachten op een (of zelfs geen) antwoord.  Ondertussen had ik al op internet de antwoorden gevonden die ik nodig had.  Veiligheidscoördinatie is voor een doe-het-zelver puur weggegooid geld, maar ja, het is wettelijk verplicht, dank zij de overheid.

 • Schrijnwerken De Jonghe: +++++

Om het gebinte van mijn dak, binnendeuren en trap te laten plaatsen heb ik Schrijnwerken De Jonghe laten komen.  Heel tevreden over de afwerking, goede prijzen, stipt in afspraken.

 • Alugoo: +++++

Ik heb aluminium dakgoten laten plaatsen uit één stuk door Alugoo.  Een paar dagen na mijn telefoon kwam hij kijken, een week later een offerte (met goede prijs) gekregen en binnen de maand waren mijn goten geïnstalleerd.  Snelle service, prima afwerking !

 • Cartoflex: +++--

Vensters en buitendeuren zijn geplaatst door Cartoflex.  Prijs/kwaliteit heel goed, service wat minder.  Er was een raam geplaatst waar verschillende krassen in waren, en dat probeerde de plaatser in mijn schoenen te schuiven.  Een jaar moeten wachten voor alles afgewerkt was (ik had geen haast, want was nog zelf bezig met de rest van mijn bouw).  Na één maand er in wonen is een rolluitmotor defect. Meer dan een maand moeten wachten voor er iemand kwam voor herstelling, motor is defect, nu zal het waarschijnlijk een paar weken duren voor ze eens tijd hebben om een nieuwe motor te komen steken.

 • Stallo dhz: +++--

Voor mijn technieken (ventilatie, verwarming elektriciteit) ben ik bij Stallo dhz geweest.  Speciaal voor doe-het-zelvers. Zeer goed van prijs en kwaliteit van het materiaal.  Als je er je materiaal aankoopt, kan je gratis naar de infoavonden voor de technieken.  Wat mij echter tegenviel: als je als doe-het-zelver een mail stuurt met een vraag, dan moet je soms lang wachten op een antwoord, en ben je uiteindelijk niets met het antwoord dat je krijgt (te beknopt, uit de hoogte).

 • Isolatiechape-Royaux: ++++-

Voor de chape had ik voor Isolatiechape Royaux gekozen.  Tevreden over de stiptheid en het geleverde werk.  Wel een kleine beschadiging aan de voordeur door de werken.

 • Isotrie: +++--

Mijn dak heb ik laten isoleren door Isotrie: zij bespuiten het dak met PUR.  Tevreden over het resultaat, minder tevreden over het contact en de planning.  Ze gingen komen op een bepaalde dag, dan kwamen ze niet af, geen verwittiging.  Ze gingen mij terugbellen voor een nieuwe datum, gebeurde ook niet.

 • Architect Luc Verstraete: +++--

Na lang zoeken had ik een architect gevonden die een ‘fermette’ wilde ontwerpen.  Tevreden over het ontwerp en de nodige aanpassingen in de tekenfase.  Minder tevreden over de opvolging op de werf en snelheid van antwoorden op vragen die ik had tijdens de werken.  Maar ja, net zoals EPB- en veiligheidscoördinator is een architect door zijn contract zeker van zijn geld op het einde van de rit…

 • Dvspanplafond: +++++

Voor gans mijn benedenverdieping heb ik voor spanplafond gekozen door Dvspanplafond.  Zeer tevreden over het werk en de planning.

 • Ixina: ++++-

Mijn keuken komt van Ixina.  Tevreden over het ontwerp en prijs.  Minder tevreden over de plaatser.  Tegel beschadigd en hier en daar was de afwerking ondermaats.

 • Trappen en deuren D'hondt: +----

Mijn trap en binnendeuren komen van bij D’hondt.  Zijn schrijnwerker heeft ze daar besteld en dan geplaatst.  Klantvriendelijkheid in de toonzaal van Zingem was beneden alle peil.  Afwerking van de trap vind ik ondermaats.  Deuren zien er prachtig uit, maar véél te laat geleverd (net zoals de trap).  Had al eens mijn beklag gedaan in een vorige post.  Mij zien ze nooit meer terug !

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.