Voegwerken

Aangezien ik voorlopig binnen niet verder kan werken omdat ze nog PUR in het dak moeten spuiten en nog chape moeten komen gieten, ben ik buiten begonnen met voegen.  Zelfde werkwijze en samenstelling van het voegsel als bij mijn garage.

De achtergevel is al voor een groot stuk gedaan.
De achtergevel is al voor een groot stuk gedaan.

Update 22-7-2015 :

Met veel tussenpauzes is de achtergevel is volledig gevoegd.
Met veel tussenpauzes is de achtergevel volledig gevoegd.

Update 26-6-2016:

Tussen de buien door wat gevoegd. Ik had al de helft van de gevel gedaan vorige zomer, nu weer een heel stuk verder.

Ik zit al terug aan een hoogte om de stelling te zetten.
Ik zit al terug aan een hoogte om de stelling te zetten.

Update 3-7-2015:

Muur 2 is gedaan.
Muur 2 is gedaan.

Update 10-7-2016:

De gevel aan de oprit is ongeveer voor de helft gevoegd.
De gevel aan de oprit is ongeveer voor de helft gevoegd.

Update 17-7-2016:

Muur kant oprit is gedaan :-)
Muur kant oprit is gedaan 🙂

Update 31-7-2016:

Zoek het probleem...
Zoek het probleem…

Nadat ik de onderste strook gevoegd had (tot en met de rechtopstaande bakstenen), ben ik een nieuwe lading zand gaan halen (lommelzand).  Tijdens het voegen dacht ik al dat het er iets donkerder uitzag, maar het moest nog uitdrogen, dus nog niet direct paniek.  Na drie dagen was ik er zeker van, er zat een kleurverschil tussen.  Terug naar de Brico om nieuwe zakken zand, en gelukkig lagen er nog 3 zakken van het donkerder lot, en een hele pallet van een nieuw lot dat bleker was (zoals voorheen).

Verkeerde kleur terug uitslijpen en uitkappen.
Verkeerde kleur terug uitslijpen en uitkappen.
Na een goeie 3 uur slijpen en kappen kan ik terug beginnen voegen.
Na een goeie 3 uur slijpen en kappen kan ik terug beginnen voegen.
Ondertussen ben ik ongeveer halverwege.
Ondertussen ben ik ongeveer halverwege.

Update 7-8-2016:

Alle spleetjes zijn opgevuld met witte smurrie.
Alle spleetjes zijn opgevuld met witte smurrie.

De voegwerken zijn gedaan 🙂

3 thoughts on “Voegwerken”

  1. Ik zou toch ongerust worden, want die trekt al foto’s van uw huis… op zoek naar alle mogelijke inbraakmogelijkheden.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.