Bureau meubel maken

Ik wilde een ‘specialleke’ als bureau.  Tegenwoordig is een computer niet meer uit het dagelijks leven weg te denken, en ik heb het niet echt voor een laptop die de ene dag op de salontafel staat, en de volgende dag op tafel, met de bijhorende kabels die overal rondslingeren.  Dan heb je nog een printer die je af en toe nodig hebt, die je dan uit de kast moet halen, om later terug weg te steken.  Ik hou niet van nutteloos werk, dus ik wilde een permanente plaats hiervoor.  Mijn bureau staat in mijn living aangezien ik dikwijls tussendoor eens iets op de pc wil doen, en ook de mogelijkheid wil om ondertussen de tv te kunnen zien.  Ik moest dus een bureau hebben waarbij ik met mijn rug naar de muur zit, en waarbij de kabels niet al te zichtbaar liggen.  Moeilijk te vinden dus heb ik er maar zelf een gemaakt.  Voor 150€ heb een uit de kluiten gewassen bureau van 2,5 meter lang.

Wat heb ik nodig:

 • 1 plank van 40 x 250 cm
 • 4 planken van 60 x 250 cm
  • 1 gezaagd in stroken van 72, 72, 40, 40 x 60 cm
  • 1 gezaagd in stroken van 65, 65, 40, 40 x 60 cm
 • Hoekijzers van 5cm en van 2,5 cm
 • Vijzen van 16 mm lang
 • Plastic dopjes voor waar de platen op de grond staan
De plank van 60 en 40 tegen elkaar leggen op de grond.
De plank van 60 en 40 tegen elkaar leggen op de grond.  Rechts is de bovenkant
L-ijzers op 35,8 cm van de bovenkant vast vijzen (voor het werkblad), langs de zijkant op 35 cm van de rand (voor de poten).
Hoekijzers op 35,8 cm van de bovenkant vast vijzen (voor het werkblad), langs de zijkant op 35 cm van de rand (voor de poten).
De poten en het werkblad vast vijzen aan de L-ijzers. Ook langs de voorkant een L-ijzer bevestigen.
De poten (stukken van 72 cm) en het werkblad vast vijzen aan de hoekijzers. Ook langs de voorkant een hoekijzer bevestigen.
Ik wilde langs beide kanten een kastje (zonder deur) met legplanken. Dus op 40 cm van de planken van 65 cm bevestigen met hoekijzers.
Ik wilde langs beide kanten een kastje (zonder deur) met legplanken. Dus op 40 cm van de poten de planken van 65 cm bevestigen met hoekijzers.
De kleine hoekijzers bevestigen op de hoogte waar ik de legplanken wil.
De kleine hoekijzers bevestigen op de hoogte waar ik de legplanken wil.
2 plastic dopjes aan de onderkant van de poten nagelen.
2 plastic dopjes aan de onderkant van de poten nagelen.
De boel recht zetten en nog 2 gaten boren met een klokboor om de kabels door te steken (een vlak achter de printer in het werkblad, en een in de zijkant van de kast waar de pc in staat).
De boel recht zetten en nog 2 gaten boren met een klokboor om de kabels door te steken (een vlak achter de printer in het werkblad, en een in de zijkant van de kast waar de pc in staat).
Zicht aan de voorkant: geen kabels te zien, enkel bovenkant van scherm. Ik kan ook over de boord kijken naar tv :-)
Zicht aan de voorkant: geen kabels te zien, enkel bovenkant van scherm. Ik kan ook over de boord kijken naar tv 🙂

3 thoughts on “Bureau meubel maken”

 1. Als je goed kijkt op de laatste foto, dan zie je rechts tegen de muur een kabeltje 😉

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.