Slangen

Neen, het gaat niet over beestjes, maar over Python, een programmeertaal voor op den computer.  De naam is gekozen door de ontwikkelaar omdat die een grote fan was van de Britse komedie groep Monty Python.   Ik had een paar maand geleden de kans om een 3-daagse opleiding te volgen in het “programmeren in Python”.  Ik wilde al een lange tijd leren programmeren (zelfstudie), maar het kwam er nooit van door teveel ander werk (zie de posts op deze blog van de vorige 3 jaar 😉   ).

In drie dagen tijd kan je niet echt leren programmeren, maar we kregen wel de voornaamste mogelijkheden en opties uitgelegd om problemen aan te pakken.  Het kost ook wel wat moeite om te “leren denken als een computer”, want een computer kan maar uitvoeren wat je hem/haar oplegt in het programma dat je schrijft.  De rest kan je maar leren door te oefenen.  Daarna nog wat oefenen, en dan nog wat oefenen.

Nu had ik voor het werk wel al een paar dingen in gedachten die mijn leven daar wat makkelijker zouden kunnen maken.  Dus daarmee beginnen oefenen.  En ik moet zeggen, het gaat met de dag beter.  Ik heb al 3 werkende scripts geschreven, niet zoals de professionals, maar ik ben dan ook maar een doe-het-zelver hé 🙂  En ik vind het leuk, soms een beetje verslavend als iets niet direct werkt om te zoeken waar het verkeerd gaat, of hoe ik het kan oplossen.

Dat is één van de redenen waarom er de laatste weken minder gepost wordt op deze blog.  Ik ben ‘s avonds na 19u af en toe bezig met wat programmeren, tussen 17 en  19u wat in de tuin bezig die al 2 jaar verwaarloosd was.  Die verwaarlozing was zo erg dat mijn weekends er ook door opgeslorpt worden.  En een post op mijn blog zetten dat ik de hele dag onkruid uitgedaan heb interesseert niemand hé.  Nu ben ik mijn garage aan het opruimen.  Al mijn overschot van daar 3 jaar te wonen geraakt langzaam maar zeker weg/opgeruimd.  En ik geniet wat meer.  Uitslapen, filmke kijken, wat meer op het gemak zijn…

Omdat er telkens een foto bij mijn post staan, hier een screenshot van een van de scripts die ik gemaakt heb.  Vrees niet, deze blog gaat geen programmeer blog worden, daar bestaan andere sites voor.
Omdat er telkens een foto bij mijn post staan, hier een screenshot van een van de scripts die ik gemaakt heb. Vrees niet, deze blog gaat geen programmeer blog worden, daar bestaan andere sites voor.

1 thought on “Slangen”

  1. Dag Andy,

    Python is inderdaad een leuke / relatief eenvoudige taal. Ideaal om ze te leren op een Raspberry Pi! (linux quadcore computer van ~€40) Je hebt tal van uitbreidingsmodules bij zo’n Pi (camera, audiokaartje, enz..) ideaal om als hobbiest je uit te leven in de wondere wereld van de elektronica, A.I., beeldverwerking, enz… 😉

    Mvg,
    Pepijn

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.