De smeerlap

Zelfs met mijn automatische deur is de vos er in geslaagd van kippen te pakken.  Bijna een jaar heb ik geen probleem gehad, maar vorige week is die er toch in geslaagd van mijn drie overblijvende kippen te pakken.  Ik heb geen idee of hij de deur open gekregen heeft.  Ik vermoed van niet.  Waarschijnlijk is die vroeg gepasseerd, als het al licht was, en de deur al open was.  Op mijn bewakingscamera staan honderden foto’s, maar natuurlijk niet van de bewuste nacht…

Een van mijn drie kippen, in een boel pluimen die waarschijnlijk van een andere kip zijn.
Een van mijn drie kippen, in een boel pluimen die waarschijnlijk van een andere kip zijn.
De 3de kip lag langs de andere kant van het plein dood.
De 3de kip lag langs de andere kant van het plein dood.

Ik heb de laatste jaren altijd Vlaanderse Koekoeks gehad, maar momenteel waren er geen te vinden, en heb ik besloten van afgedankte legkippen een leuke(re) thuis te geven.  Als ik me niet vergis zijn batterijkippen niet meer toegestaan in België, dus hebben de legkippen iets meer plaats dan de kooien van vroeger, maar dat zal nog steeds geen rooskleurig leven zijn.  Via Red een legkip heb ik 5 kippen gered.  Ze zien er momenteel allesbehalve gezond uit, maar volgens ik hoor moeten ze na een paar maand terug in de pluimen staan, en moet de kam terug rood van kleur zijn.

Bleke kam, bijna even kaal als ikzelf en mager.
Bleke kam, bijna even kaal als ikzelf en mager.
Ze blijven de eerste dag nog binnen de meter van de ingang van het kot, maar ze zijn al actief aan het pikken en scharten.
Ze blijven de eerste dag nog binnen de meter van de ingang van het kot, maar ze zijn al actief aan het pikken en scharten.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.