“Broène” en “zwette”

Of in het algemeen beschaafd West-Vlaams: “brune è zworte”.  Na de slachtpartij van eind juni was het meer dan tijd om me nog een paar kippen aan te schaffen.  Door pseudovogelpest in juli en augustus mochten geen kippen verkocht worden.  Op de site van “red een legkip” staat nog steeds niet dat je al terug kippen kan halen, dus ben ik er bij heen kippenhandelaar gaan halen.  Twee bruine en twee zwarte legkippen bijgekocht.  Nu heb ik 6 legkippen in totaal, en kunnen ze het kippenplein en binnenkort mijn moestuin onkruidvrij maken.

Mijn nieuwe legkippen.

2 comments

  1. En gene haan? gun die beestjes toch ook iets. Wat doen je dan met al die eieren?

    • Andy on 07/10/2018 at 09:54

    @Marc: een haan komt er ook nog hoor. Nog geen tijd gehad om er een te halen.
    Meestal geraak ik de eieren wel kwijt. Chocomousse op regelmatige tijdstippen, en collega’s op het werk kopen regelmatig de overschot. Veel betere kwaliteit dan in de winkel…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.