Uitgraven terras en oprit

Ik ben aan het voorbereiden voor mijn oprit en terras in gepolierde beton. Alles moet 15 cm uitgegraven worden. Aangezien ik tijd zat heb, doe ik dat met een schop en kruiwagen.

Ik ben begonnen met paaltjes in de grond te kloppen om de hoogtelijnen uit te zetten. Helling van 1 cm per m weg van het huis. Ik begin met overal een lijn te zetten op 15 cm boven de nul-lijn. Aan het huis is mijn nul-lijn dan uiteraard op 0, op een afstand van 5 m weg van het huis is het te bereiken niveau 20 cm onder de 15 cm markering (-5 cm).
Dan span ik een koord tussen paslatten die het niveau aangeven en graaf ik 15 cm af. Strook afgraven en continu meten of ik 15 cm onder de koord zit. Vervolgens koord 50 cm opschuiven en verder graven.
Zo is er al een mooi stuk afgegraven van het terras.
Hetzelfde met de oprit. Hier mag alles op het niveau blijven van 5 cm onder 0-lijn.
Schop per schop, kruiwagen per kruiwagen…
Ik ben al aan de voorkant van het huis…
Schop, kruiwagen, koordje, meter, ‘pioche’ (pikhouweel)
Het laatste stuk tot aan straat…
Als laatste het vlak voor mijn garage.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.