Heraanleg gazon deel 2

Wat doet een mens als zijn bouw gedaan is ? Zijn gazon eens omspitten om nieuw gras te zaaien.

Vorig jaar had ik het stuk gazon heraangelegd achter het huis tot aan de achterkant van de garage nadat mijn terras gegoten was. De rest van mijn gazon is dit jaar aan de beurt. Het was al jaren dat ik me ergerde aan dat stuk. Veel mos, stukken met onkruid dat ik moeilijk weg kreeg, grassoorten die niet in een gazon thuishoren.

De begingleuf is gegraven.
En we zijn vertrokken. Een uurke of 3 spitten verder (niet aan één stuk).
Een paar spadesteken verder…
Het is omgespit. Aan het kot langs achter zat redelijk wat steenpuin in de grond. Soms maar 5 cm aarde en eronder gebroken tegels en dakpannen. 9 zakken steenpuin heb ik uitgeraapt. Niet moeilijk dat op sommige plaatsen het gras niet schoon staat.

Update 9/4/2021:

Vandaag heb ik een grondfrees gehuurd om het fijn te leggen en gras te zaaien. Morgen voorspellen ze veel regen dus heb ik verder gedaan tot het klaar was en ikzelf was pompaf.

De grond frezen met een gehuurde grondfrees.
Het is gefreesd, nu rollen, vlak harken, rollen, harken, zaaien, rollen.
De werfopzichter keek ernaar en zag dat het goed was 😉

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.