Heb ik de langste ? Heb ik de dikste ?

Mei 2009

De bamboe begint op te schieten, weeral tijd voor mijn wedstrijd met collega Bart : komen mijn scheuten eerst boven de grond, heb ik momenteel de langste, heb ik de dikste ?  Typische mannenpraat dus 😉

Wel is de “wortelcontrole” belangrijk bij de meeste bamboesoorten.  Ik heb een plastic plaat 60 cm diep in de grond gestoken rond de bamboe.  Door de druk van de wortels is die al op 2 plaatsen gescheurd.  Omdat bamboe nogal woekert, moet dat goed in het oog gehouden worden dat ze niet buiten het afgebakende stukje beginnen groeien.

4 thoughts on “Heb ik de langste ? Heb ik de dikste ?”

  1. Folie HDPE gebruiken, minstens 2,5 mm dik, indien beschikbaar 3 mm. Ik graaf mijn folie 1 meter diep in, een beetje schuin zodat de wortels erop “afschampen” naar boven toe.

  2. Er staan hier al drie scheuten he…

    Ge gaat toch niet zeggen dat ge dit jaar niet meedoet aan de bamboe-wedstrijd??? Laat u niet afleiden door dat zwemvijverke he! Ken uw prioriteiten! 🙂

  3. LOL, ik heb hier ook al 3 scheuten gevonden, maar inderdaad is dat momenteel laagste prioriteit 🙁

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.