Let the games begin !

Het is de periode van snoeien, verwijderen van dode takken, opruimen van afgestorven plantjes, bekalken, bemesten, beginnend onkruid wieden,  en meer van die dinges.   Deze dagen kom ik  naar buiten met een job in gedachten, maar onderweg in mijn tuin zie ik dingen die ik (al dan niet dringend) moet doen, welke ik dan eerst doe, en waardoor ik dan hetgene wat ik oorspronkelijk wilde doen vergeet.  Kortom, het is letterlijk van de hak op de tak springen in mijn tuin.  Naast de toer die ik gedaan heb om onkruid te verwijderen, rozen te snoeien, en andere kleine prutskes die ik weeral vergeten ben, heb ik ook mijn bamboe (Phyllostachys nigra) uitgedund.   De halmen heb ik ontdaan van hun bladeren, wat mij stevige lange stokken (4 m) oplevert die ik ooit wel eens ergens zal kunnen gebruiken, al is het maar om iemand van op 4 m afstand een tik te geven 😉

Het bladafval heb ik netjes in mijn takkenhaag in het kippen/konijnen/caviaplein gestapeld, Woppy lust het in ieder geval, de cavia’s Natasha en Annelien zullen er zich wel tussen verstoppen als mijn kat Xandros weer op zoek is naar speelvriendjes.

Mijn afgebakend bamboestukje heeft nu terug wat licht, lucht, en ik heb het ook goed bemest zodat de wedstrijd tussen mij en collega Bart B. (van op het werk) van wie de langste en de dikste heeft, kan beginnen !  In mei meer nieuws hierover.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.