BP en zijn verwaarloosbaar lekje

Onvoorstelbaar als je die CEO van BP bezig ziet op TV.  Precies niets aan de hand, als de ene poging niet lukt, dan proberen we iets anders, maar daarvan weten we ook niet of het zal lukken. Spuiten ze detergent in de oliestroom of op het oppervlak omdat het dan zou oplossen in het water… Sorry mannekes, met mijn redelijk beperkte scheikundige kennis weet ik dat olie niet oplost in water.  Dat detergent zorgt ervoor dat er emulsievorming is, en is gewoon de vorming van minuscuul kleine druppeltjes olie die blijven zweven in het water.  Na verloop van tijd zullen die wel terug samenklitten en bovendrijven hoor !!  Maar volgens BP is er niets aan de hand. Deze foto’s bewijzen dit…

Enkel verder kijken als je bereid bent om verlof zonder wedde te nemen en op volledig vrijwillige basis de besmeurde dieren ter plaatse  te gaan wassen tot alle olie eraf is.

Ik had je verwittigd…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.