Ondertussen in de moestuin

Tussen de pleisterwerken en elektriciteitswerken ligt er ook nog een tuin te wachten op onderhoud.  Zoals vorig jaar zal ik maar de helft van mijn moestuin gebruiken, en het moet ondertussen gespit worden.  De kippen mogen er nog in rondlopen tot ik begin te zaaien.  Eigenaardig genoeg zijn de kippen heel gemanierd dit jaar.  Als ik de vorige jaren aan het spitten was, dan was er een dag later geen onderscheid meer te zien tussen vers gespit en nog te spitten deel.  Nu komen ze niet aan de propere grond.  Raar !

Na een paar wormen gooien hadden ze toch door dat er iets te krijgen was, maar zelf zoeken doen ze niet.
Na een paar wormen gooien hadden ze toch door dat er iets te krijgen was, maar zelf zoeken doen ze niet.
Ondertussen ben ik al halverwege het om te spitten deel.
Ondertussen ben ik al halverwege het om te spitten deel.

Zonnig dagje

Vandaag terug wat tijd om in de tuin te werken. Het zonnetje zal er wel mee te maken hebben, zalig gewoon. Ik was niet de enige die genoot van de zon en buiten zijn. De cavia’s kwamen ook met regelmaat naar buiten, al dan niet fluitend.  Het fluiten werd enthousiaster als ik wat gras voor ze klaargelegd had.

Annelien en Zinky knabbelen van het verse gras

Gisteren kon ik ze ook nog eens in hun kotje fotograferen toen ik gras binnengelegd had.

Lekker !!

Woppy, mijn konijn, wilde persé ook op de foto.  Eventjes naast Swa gaan liggen, dat was al voldoende om mijn aandacht te trekken voor een fotoke. (eigenlijk dacht ik dat mijn konijn op mijn kip ging beginnen rijden, maar toch niet…)

Woppy en Swa

En de jonge Vlaanderse Koekoek vrouwtjes (ondertussen moeder geworden) genoten van een stofbad…

En dan is er nog de moestuin : vandaag nog knolselder, sla en krulkool gezaaid in de couchebak, ondertussen komen de zonnebloemen en spruiten al op.  In volle grond heb ik ook mais, snijbiet, pastinaak en voederbieten gezaaid.  Alles weeral in gleuven gezaaid, zodat water geven makkelijker is.

Boven mais, onder voederbieten

Raar hé

Raar hé, de zon schijnt efkes en iedereen wil in zijn tuin werken.  Zaterdag ging ik naar een tuincentrum omdat ik diereneten nodig had, en iedereen loopt er buiten met plantjes, potgrond, meststof, nieuw alaam buiten.  In alle tuintjes in de buurt is ook al activiteit te merken.  Maar, wie zonder zonde is werpe de eerste steen.  Ik ben ook al bezig.  Zaterdag al prei, spruiten, knolselder, tomaten, courgette en pompoen gezaaid in mijn couchebak.  In volle grond ook al ajuin en wortel gezaaid.  Vorig jaar had ik stinkertjes tussen mijn wortels gezaaid, in de hoop dat ze niet zouden aangevreten zijn door de wortelvlieg, maar het mocht niet baten.  Dit jaar probeer ik het met

Geranium macrorrhizum, ik heb dat staan als bodembedekker, maar dat ruikt ook nogal sterk, dus heb ik een paar plantjes tussen de rijen gezet.  Afwachten of het werkt.

Ik heb ook weeral gezaaid in een gleuf, zodat het makkelijker is om water te geven.

1 rij ajuin en 2 rijen wortel

Vandaag heb ik ook nog patatten geplant.  Hiervoor weeral aardappelen die ik over had van vorig jaar gebruikt van het ras Sante Bio.

Mijn patatten net voor ze begraven werden

En ja, met een paar weken tussen is er nog een slachtoffer nummer 8 gevallen tussen de muizen in mijn kot.