Zonnig dagje

Vandaag terug wat tijd om in de tuin te werken. Het zonnetje zal er wel mee te maken hebben, zalig gewoon. Ik was niet de enige die genoot van de zon en buiten zijn. De cavia’s kwamen ook met regelmaat naar buiten, al dan niet fluitend.  Het fluiten werd enthousiaster als ik wat gras voor ze klaargelegd had.

Annelien en Zinky knabbelen van het verse gras

Gisteren kon ik ze ook nog eens in hun kotje fotograferen toen ik gras binnengelegd had.

Lekker !!

Woppy, mijn konijn, wilde persé ook op de foto.  Eventjes naast Swa gaan liggen, dat was al voldoende om mijn aandacht te trekken voor een fotoke. (eigenlijk dacht ik dat mijn konijn op mijn kip ging beginnen rijden, maar toch niet…)

Woppy en Swa

En de jonge Vlaanderse Koekoek vrouwtjes (ondertussen moeder geworden) genoten van een stofbad…

En dan is er nog de moestuin : vandaag nog knolselder, sla en krulkool gezaaid in de couchebak, ondertussen komen de zonnebloemen en spruiten al op.  In volle grond heb ik ook mais, snijbiet, pastinaak en voederbieten gezaaid.  Alles weeral in gleuven gezaaid, zodat water geven makkelijker is.

Boven mais, onder voederbieten

2 thoughts on “Zonnig dagje”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.