Grondwaterstand

Originele postdatum : 15-1-2011

Regen…

Ik erger me er meestal niet aan, ik rij er met de fiets door naar het werk, het kan mijn humeur niet naar beneden krijgen, de enige keren dat ik het ambetanter vind, is als ik buiten wil werken.  Een paar weken geleden ben ik het niveau van het grondwater beginnen meten, om te zien hoe het evolueert, want zoals de trouwe luisteraars wel weten, ik ben in blijde verwachting om een zwemvijver te graven, maar voorlopig kan het niet door de hoge grondwaterstand.

Het grondwater staat weeral hoog

Na de regenbuien van de afgelopen week, is het grondwater weer redelijk wat gestegen.  Graafwerken zullen dus nog wat moeten wachten.  Het zou mogelijk zijn van het moment het grondwater 1,3 – 1,4 m diep staat.

grondwaterstand

Update 31-1-2011 :

bovenstaande grafiek is up-to-date.  De melding “dompelpomp gestart” wil zeggen dat ik het grondwater uit mijn steenput continu wegpomp.  Ik heb de indruk dat het iets sneller zakt, maar ik zal dat maar met zekerheid kunnen zeggen als het beneden de 100 cm staat, dan kan ik het vergelijken met de periode van 30-12-2010 tot 5-1-2011.

Update 29-3-2011 :

De grafiek is nog eens aangepast met de meest recente gegevens.  Vandaag staat het grondwater 137 cm diep.  Diep genoeg dus om te beginnen graven.  Daarom heb ik een kraantje gereserveerd voor volgende week vrijdag, en kan de persoon die al mijn aarde en zand wil hebben, die dag ook op en af rijden met de tractor.  Hieronder nog een fotoke van dezelfde put als op de bovenste foto.  Hopelijk volgt er nu geen week van stortregens 😉

Grondwater 137 cm diep...

4 thoughts on “Grondwaterstand”

  1. Hoe is het nu met uwe waterstand?

    Bij ons staat het grondwater ook hoog te zien in onze waterput. Binnenkort gaan we een IBA en regenwater put steken ben benieuwd of dat die komen bovendrijven…

  2. @Lotte : grondwater stond gisteren op 99 cm diep, ik zal nog eens die grafiek updaten. Als ze putten komen steken, direct vullen met water, dan kunnen ze niet beginnen drijven.

  3. Ja hier ben ik weer… hoe zit het nu met uwe waterstand, onze regen/septische put steken al, die waren van beton maar den Iba moeten ze nog steken…van plastiek met kans op drijven. Maar ondertussen zitten wel onze teergevoelige accacia’s, beuk en eik met blote voetjes. Voorlopig staat de planning begin April nu maar hopen dat het niet begint te grillen in april.

  4. @Lotte : dat moet nu juist passen dat ik mijn grafiekske gisteren al klaar had om te posten. Hierbij de update.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.