Pandjesbaas

Ik heb eens zot gedaan. Ik heb 11 eigendommen in een keer gekocht. Ik zwem in het geld dus moest ik ook geen lening aangaan om die allemaal te kunnen kopen. Ondertussen zijn die allemaal instapklaar gemaakt en hoop dat ze allemaal tegen het voorjaar verhuurd zijn.

Al mijn nieuwbouwhuizen bij elkaar op de foto.
Aan deze gevel hingen al 5 nestkastjes (verste 2 zijn altijd volzet, de 3 houten vooraan nog nooit gebruikt) en heb ik er nog een enkel en een dubbel bijgehangen.
Aan de garage heb ik er ook 4 opgehangen.
Aan de andere gevel heb ik er ook 4 gemonteerd.

Het is terug groen

In de twee vorige posts was ik met gras bezig. Ik een eerste was ik het stuk gazon naast mijn vijver aan het omspitten om terug in te zaaien. Ondertussen zijn we 3 maand verder en ziet het er weer mooi groen uit. De regen van de laatste weken heeft er goed aan gedaan.

Mijn nieuw stukje gazon.

Ik had ook de helft van het stuk grond naast mijn huis gezeefd om nieuw gras te zaaien voor de cavia’s. Dat staat ondertussen ook al mooi groen en vorig weekend heb ik de cavia’s in hun nieuwe stuk gelaten.

Voor de verhuis
Een dag later. Ze hebben al alle buizen verkend en al veel stukken gras platgelopen.
Ik denk dat ze tevreden zijn.

Nieuw(e) poesje(s)

Mijn laatste poes Toni had ik begin september laten inslapen omdat die al een tijdje sukkelde met nierproblemen waarvoor ze medicatie kreeg, maar de laatste week wilde ze bijna niet meer eten. Het was het begin van het einde en ik wilde ze niet laten afzien. Ze heeft een gezegende leeftijd van 18-19 jaar gehaald (geschat).

Op 23 oktober heb ik 2 nieuwe poesjes geadopteerd uit een asiel. Beide vondelingen van ongeveer 6 maand oud.

Na twee dagen voelde ze zich al goed thuis.
In het asiel zaten ze maar een week bij elkaar, maar ze kwamen toch goed overeen.

Na een week is het zwarte poesje helaas al overleden aan de kattenziekte. Toen ik donderdag om 17u30 thuis kwam, wilde het zwarte niet eten. In de loop van de avond heeft hij een 3-tal keer overgegeven (kleine hoeveelheid speeksel/maagzuur). Gedurende de nacht nog een 4-tal keer. Vrijdag heb ik mijn dierenarts gebeld en ze zei dat ik het in het oog moest houden als de zou overgeven gedurende de dag. Dat is nog 2 keer gebeurd (laatste keer was het geel van kleur) en dan ben ik om 16u naar de dierenarts geweest ermee. Ze heeft hem 2 spuitjes gegeven om de maagproblemen te verzachten waardoor het overgeven zou moeten stoppen. Gedurende de nacht heeft hij nog één keer overgegeven. Deze morgen begon het terug een beetje te drinken. Eten wilde hij nog niet doen en was futloos. Rond 10u heb ik terug naar mijn dierenarts gebeld en ze zei van een blikje powerfood bij haar af te halen en dat proberen geven met een spuitje zodat hij wat eten binnen zou krijgen. Als hij terug zou overgeven zou ik moeten teruggaan. Hij hield het eten binnen, maar de krachten kwamen niet terug. Ik zag het uur na uur verslappen en ben om 16u terug naar de dierenarts geweest waar hij een paar stuiptrekkingen kreeg en met zijn laatste krachten geel sap overgaf. Een paar minuten later is het daar op tafel overleden. Ik moest van de dierenarts mijn ander poesje in het oog houden, dat deze niet dezelfde symptomen zou beginnen vertonen en dus ook kattenziekte zou krijgen.

We zijn ondertussen 2 weken verder en het roste poesje is nog altijd een duracell konijn. Rondcrossen als zot door huis, mij overal volgen en hij is ook héél aanhankelijk. Volgende week moet hij voor zijn inentingen na één maand naar de dierenarts. Ik zal dan ook eens informeren hoe lang ik moet wachten om nog een 2de poes te adopteren. Blijkbaar is het virus dat kattenziekte veroorzaakt een hardnekkig virus dat je enkel kapot krijgt met javel. Moeilijk om dat toe te passen op stoffen stoelzittingen en op een zetel waarop het zwartje gekotst heeft…