Bloedluizen

De kippen doen het goed. Na een maand hebben ze bijna al hun pluimen terug. De 2 kleinste zitten nog in hun verpluimfase, maar het komt goed !
Ik heb nieuwe slaapstokken gemaakt in de hoop om de bloedluizen beter onder controle te kunnen houden. Ik heb pvc buizen genomen van diameter 40 mm en daar om de paar cm gaten in geboord. De buizen heb ik langs de buitenkant met grof schuurpapier ruw gemaakt.
Op een uiteinde heb ik een gleufje geslepen zodat ik de buis kan vastzetten op een vijs. De buis in de pvc houders klikken een beetje voorbij de vijs en dan in het gleufje wat terugschuiven. Zo kan de buis niet draaien als de kippen er op slapen.
Voor ik de buis op het kader klik, schuif ik 2 blaadjes opgerold keukenpapier in de buis. Langs elke kant een blaadje er volledig inschuiven.
Iedere week (in de zomer 2 keer per week) haal ik de buizen van het kader en duw de blaadjes keukenpapier met een stok uit de buis. Zoals je hier kan zien zitten er in mei al veel bloedluizen in de slaapstokken. Ik gooi die blaadjes keukenpapier in een emmer water met wat detergent in zodat de bloedluizen verdrinken.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.