Volgende poging

In mijn vorige post had ik gemeld dat de vos tegenwoordig gewoon overdag komt zijn eten halen. Kippen buiten laten lopen is dus niet meer mogelijk, maar als ‘dierenvriend’ wil ik mijn beestjes toch een beetje vrijheid geven. De enige oplossing is dan een kooitje bouwen zodat de kippen toch een paar vierkante meter hebben om buiten te spelen.

Dit was het plein dat mijn kippen vroeger konden gebruiken: 5,4 m op 18 m.
Dit is het kooitje dat ik voor mijn kippen gemaakt heb om wat buiten te kunnen: 5,4 m op 18 m. Volledig overdekt met chape netten en 40 cm betonplaat onder de draad. Kostprijs: 1500€. Vanaf nu zijn de eieren hun gewicht in goud waard.
De binnenkant. Ik heb in het verste stuk nog gras gezaaid, dus daar mogen ze de eerste weken niet in.
Ik heb sinds vrijdag 5 gebruikte kippen (de 5de wilde niet op de foto om privacy redenen). Het zijn afgedankte industriële legkippen die je via ‘red een legkip‘ kan adopteren. Ze zien er momenteel weinig knuffelbaar uit, maar over een maand of 2 zullen die wel een nieuw kleedje aan hebben.
De vos is ondertussen al een paar keer gepasseerd ‘s nachts (als ze veilig in hun kot zitten), maar nog niet overdag. Benieuwd of hij er op een of andere manier zal in slagen om aan de kippen te geraken…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.