Zelfmoord en moord

Het regent veel de laatste dagen. Mijn tuin is zandgrond dus het water trekt snel weg in de grond. Toch hebben regenwormen dat blijkbaar niet graag. Ze kruipen door de regen tot op een droog plaatsje op het terras waar ze dan uitdrogen en dood gaan. Pure zelfmoord…

De lezers die mijn blog al een tijdje volgen zullen weten dat er af en toe een vos op bezoek komt bij mijn kippen. Na ieder bezoek nam ik extra maatregelen om ervoor te zorgen dat de vos geen kippen meer kan vangen. Het is begonnen met een automatisch poortje dat open ging als het licht werd en sloot als het donker werd. Soms bleven kippen bij het schemeren wat langer buiten en waren ze buiten gesloten. Dan een lamp met timer in het kot gehangen zodat het poortje een half uur na donker dicht ging. Dan kwam de vos in de zomer ‘s morgens vroeg (6u) als het al licht was en het luikje al open was. Daarvoor een extra timer op het poortje gezet zodat het poortje pas om 8u open ging. Begin dit jaar kwam de vos dan na 8 u langs. Dus die extra timer op 9u gezet (is 10u tijdens zomeruur). Geen probleem denkt de vos, dan kom ik toch overdag uw kippen halen. Zo is het gebeurd met de kippen die ik anderhalve week had. Ergens tussen 10 en 17u is de vos gewoon langsgekomen. Het zijn dus absoluut geen nachtdieren meer… Nu ga ik voor de volledige overkapping met draad. Wanneer gaan ze de bescherming van de vos afschaffen ?

De 3 legkippen en 2 sierkippen die ik anderhalve week had. De sierkippen waren van de kindjes van de buren omdat ze bij mij “veilig in een kot zouden zitten ‘s nachts”. Helaas waren ze overdag niet meer veilig.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.