Raar hé

Raar hé, de zon schijnt efkes en iedereen wil in zijn tuin werken.  Zaterdag ging ik naar een tuincentrum omdat ik diereneten nodig had, en iedereen loopt er buiten met plantjes, potgrond, meststof, nieuw alaam buiten.  In alle tuintjes in de buurt is ook al activiteit te merken.  Maar, wie zonder zonde is werpe de eerste steen.  Ik ben ook al bezig.  Zaterdag al prei, spruiten, knolselder, tomaten, courgette en pompoen gezaaid in mijn couchebak.  In volle grond ook al ajuin en wortel gezaaid.  Vorig jaar had ik stinkertjes tussen mijn wortels gezaaid, in de hoop dat ze niet zouden aangevreten zijn door de wortelvlieg, maar het mocht niet baten.  Dit jaar probeer ik het met

Geranium macrorrhizum, ik heb dat staan als bodembedekker, maar dat ruikt ook nogal sterk, dus heb ik een paar plantjes tussen de rijen gezet.  Afwachten of het werkt.

Ik heb ook weeral gezaaid in een gleuf, zodat het makkelijker is om water te geven.

1 rij ajuin en 2 rijen wortel

Vandaag heb ik ook nog patatten geplant.  Hiervoor weeral aardappelen die ik over had van vorig jaar gebruikt van het ras Sante Bio.

Mijn patatten net voor ze begraven werden

En ja, met een paar weken tussen is er nog een slachtoffer nummer 8 gevallen tussen de muizen in mijn kot.

2 thoughts on “Raar hé”

  1. Dat is een beetje gokken hé, vorig jaar ook deze periode geplant, en geen vorst meer als ze bovenkwamen. Voor hetzelfde geld kunnen ze dit jaar kapotvriezen…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.