Wateren, kuisen en trekken

Om nog eens gebruik te kunnen maken van mijn couchebak dit voorjaar, moet er nog een en ander gebeuren.  Aangezien het er nooit in regent, ben ik al een paar dagen bezig met die grond terug te begieten.  Man man, droge grond laat zich niet zo makkelijk terug nat maken.  Ook nog wat extra TerraCottem ingevoegd dat het vocht beter vasthoudt.  Een ander probleemke dat mij opviel was het dak : de plastic is nogal zwart geworden door vuil dat erop blijft liggen.  Een oud keukensponske en water doet wonderen…

Kiemende plantjes zullen blij zijn dat ze het licht zien

In het begin van de week hing er ook nogal veel gekwèk in de lucht.   Met mijn oog in zijn blootje kon ik zwermen kleine vogelkes waarnemen, en – wat een toeval – ik had mijn fotomachientje in mijn hand (had zopas die couchebak getrokken).  Rap wat foto’s gemaakt, en ingezoomd en op goed geluk gemikt en getrokken (want op dat schermke krijg je op die moment niet veel te zien op zo’n afstand).

Kleine vogelkes
Dat is al beter zichtbaar...
Digitaal uitgeknipt : het zijn redelijke kadetten...

Op Tv maakten ze 2 dagen geleden reclame dat je dezer dagen Kraanvogels kon zien overvliegen, geen idee of het die beesten waren, want de onderkant van hun chassis zou wit moeten zijn denk ik…

5 thoughts on “Wateren, kuisen en trekken”

  1. Determineren is toch makkelijk hé tegenwoordig. Ge post een foto op het net, en anderen zeggen wat het is 🙂 Zouden de studenten dat tijdens de examens ook mogen doen als ze iets moeten determineren ?

  2. Het wit op de kop maar ook het zwart van de nek dat iets verder op de borst doorloopt, doet me denken dat je brandganzen gespot hebt.

    Groetjes,

    Katrien

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.