Klimop – klimaf

Klimop wordt dikwijls gebruikt als bodembedekker, of als scheidingswand tussen buren.  Vorig jaar dacht ik van een stukje naast de garage te laten begroeien met klimop, alsook een stukje waar ik de Catalpa’s geplant had, zodat er geen onkruid zou groeien.  Die klimop groeit goed, héél goed.  In minder dan een jaar tijd is het stukje naast de garage dichtgegroeid, het is al een halve meter van mijn oprit aan het inplamen.  Bij de Catalpa’s is het ook volledig dichtgegroeid, en komt het al op mijn gazon.

Goeie vrienden hadden me deze zomer verteld dat klimop voor veel werk en ergernis zorgt.  Dat moet dikwijls bijgeknipt worden en groeit overal tussen en tegenaan.  Ik begon het ook al een beetje in de mot te hebben.  Stukken groeiden tegen de muur, en die krijg ik niet makkelijk terug los.  Die wortelhaartjes blijven plakken en dat blijf je voor de rest van je dagen zien.  Dus de beslissing genomen om die handel te verwijderen.  Ik heb ondertussen andere bodembedekkers genoeg die ik daartussen kan aanplanten.  Een stukje scheiding met de buur laat ik nog staan, maar dat ga ik regelmatiger kortscheren.

In minder dan een jaar was dit volgegroeid
Na veel trek- en sleurwerk is het weg
Hoekje naast de garage volgegroeid
De muur blijft voorbehouden voor mijn kiwi-plant

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.