Parels voor de zwijnen

Ik woon op een boogscheut van de Sint-Bernadettestraat in Sint-Amandsberg. Er is daar een sociale woonwijk die volgende zomer met de grond gelijk zal gemaakt worden en dan komen er nieuwe sociale woningen. Daaromtrent is er de laatste jaren veel protest geweest omdat de bewoners wilden dat blok per blok zou afgebroken en herbouwd worden zodat de bewoners in hun wijk zouden kunnen verhuizen naar nieuwe woningen en dus in hun vriendenkring/wijk konden blijven. Helaas is dat volgens de stadsdiensten om een of andere reden niet mogelijk. Begrijpen wie kan…

Ondertussen staan al veel woningen leeg of zijn ze gekraakt en zijn graffiti kunstenaars actief in de wijk. Ik ben er vandaag eens doorgelopen en daar zijn pareltjes te zien ! Misschien moet ik er de komende maanden nog eens doorlopen voor dat alles verdwijnt of dingen overspoten worden door andere…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.