Scheefpoeper deel 2

In een eerdere post had ik het over mijn haan Joske, de scheefpoeper. Hij vliegt dagelijks over de draad bij de kippen van de buren om te iepe-iepeën. Mijn buur heeft er geen probleem mee, om de paar dagen oogst hij zijn eieren, dus geen kans op kuikentjes.  Ware het niet dat hij ook zo’n “Engels kiekske” heeft, je weet wel, een stuk kleiner dan gewone kippen, die zonder probleem over de draad springen, en kweken gelijk konijnen.

Ewel, dat kiekske had ergens anders zijn eikes gelegd en stiekem uitgebroed.  Het resultaat kan je al raden hé : een hele boel oh zo schattige kiekskes. Zijn dat nu Engelse Koekoeks of Vlaanderse Kiekskes of doen we de stok in twee : Noordzeekoekoek ?

Zouden dat nu beige koekoeks worden ?  Mijn buur wist nog niet zeker of hij ze wil houden, dus ik weet niet of ik het ooit ga weten.

2 thoughts on “Scheefpoeper deel 2”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.