Gierig zijn

Een mens koop een pakje zaad, zaait daar een deel van, bewaart de rest voor het volgend jaar.  Het jaar erop weer een beetje zaaien, nog steeds wat over, de rest weer bewaren.  Nog een jaar later nog eens zaaien, en wachten (1 week), wachten (2 weken), wachten (3 weken).  Ah, daar komt er eentje op.  Kijk daar ook eentje.  Van een ganse rij die gezaaid is, komen dan een paar plantjes op.  Ondertussen is het zakje leeg.  Nieuw zakje zaad kopen en opnieuw zaaien (ah ja, want met een paar plantjes heb ik niet genoeg).  Na 1 week : plantjes à volenté.  Conclusie : niet te gierig zijn op zakjes zaad.  Ik heb dit voorgehad met sla en boerekool.  Hopelijk ben ik dat volgend jaar niet vergeten 😉

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.