Het geraakt niet weg

Ik woon ondertussen al een 5-tal jaar in mijn huis, en had in het begin al eens gemerkt bij een hevige regenbui dat de afvoerpijp van het dak aan de voordeur niet altijd het water kan slikken.  Daarnet heeft het nog eens flink geregend, en hoorde ik geklets aan de voordeur.  Inderdaad, die verstopping is nog steeds niet weggespoeld.

Mijn eigen fonteintje aan de voordeur

5 thoughts on “Het geraakt niet weg”

 1. Lijkt me niet bevordelijk voor uw muren, misschien zit er wel een verzopen duif in of iets anders nestje wollige beestjes.

 2. @ Lotte : moesten er levende beestje inzitten, dan breek ik de boel direct open, maar aangezien dat al 5 jaar is, denk ik dat er geen levend materiaal inzit (of zullen ze nu zeker verzopen zijn). Natte muur, tja, dat is een kleinigheid naast een kelder waar er heel de winter 50 cm water instaat, en vochtige vloeren in de slaapkamer en badkamer. Aangezien ik toch van plan ben om binnen een paar jaar het huis af te breken, steek ik er geen energie meer in tenzij echt nodig 😉

 3. Andy ok makes sense, eerst garage bouwen dan huis afbreken 😛

  Spreek me niet over afbreken, volgende week “verlof” we gaan deel van het huis afbreken maar zitten een beetje met de schrik, want wat weg is is weg zei de dame het kadaster. We mogen wel herstellen maar niet alles afbreken en iets nieuw zetten. Maar vanwege te ondiepe fundering en geen vorstrand zijn we genoodzaakt het aangebouwde deel af te breken en het originele deel te laten staan en daar ondergraven… enfin je kent dat wel eh, verbouwingsperikelen…. zal minder online zitten volgende week 🙂

  Amuseer jullie op de es el ee! Als je hard genoeg roept hoor ik jullie wel, Stekene Wachtebeke is een boogscheut van elkaar verwijdert.

 4. @ Lotte :

  ik kan dan in mijn garage wonen hé.

  Toen ik 5 jaar geleden ging informeren wat ik mocht verbouwen aan mijn huis, kreeg ik als antwoord : “je mag NIETS verbouwen aan je huis, want het staat volgens het BPA in de voortuin (staat op 12 m van straat, buren op 2 m van straat, maar mijn huis moest zogezegd 25m van straat staan !?!). Ondertussen een nieuw BPA, verbouwen mag plots wel, huis staat plots niet meer in voortuin. Nu staat het ingekleurd als open bebouwing, dwz moet minimum 8 m breed bouwen, en 3 m van de buren blijven. Mijn grond is maar 12 m breed, dus kan ik dat niet combineren. Vraag aan technische dienst hoe het dan wel moet. Antwoord : je moet 3 m van de buren blijven, en als je een bouwaanvraag indient, dan moet je een afwijking van het BPA vragen, want je bouwt geen 8 m breed… Begrijpen wie kan ! (en ik wil enkel herbouwen : nu staat het op 0,5 m van de buur en is het 8 m breed)

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.