Free the animals !

Iedereen heeft recht om er eens tussenuit te knijpen.  Zo ook de beestjes.  Deze week laat ik ze vrij rondlopen in mijn gazon met bijhorende borders.  De term “het gras is altijd groener aan de overkant”, is deze keer van toepassing.  Ook al hebben ze een groot perk om in te lopen (5 x 20 m),  langs de andere kant van de draad ziet het er zeker zo leuk uit.  De ontdekkingstocht komt maar langzaam op gang, vandaag zijn ze nog maar tot halverwege de tuin gelopen.  Maar wat wil je, kip zijnde is er maar 1 ding interessant : eten wat er te vinden is op de grond, tussen de plantjes, onder de schors.  Dus de eerste 10 cm buiten hun perk is al ver genoeg om even halt te houden en zien wat er daar te eten valt…  Langzaam maar zeker trekken ze de nieuwe wereld in en doen ze hun kippe-ding : schart-schart, pik-pik, schart-schart, pik, …

Natuurlijk is er een verborgen agenda aan verbonden : nu het zoveel geregend heeft de laatste weken, zitten er enorm veel slakken tussen de bodembedekkers, en hoop ik dat deze sterk uitgedund worden door de kippen.

En ook Woppy, mijn konijn geniet van zijn vakantie.

5 thoughts on “Free the animals !”

  1. Gevaarlijk joh, niet doen, ze gaan straks niet meer terug willen. Dat moet ik met mijn bassette kippekes niet proberen; die vliegen gewoon over de draad als ze ontdekt hebben dat het aan de andere kant ook kei tof is, ook al knip ik ze aan beide kanten, ‘t zijn dan ook super kiekes

  2. @natuurlijk-rijk : is het niet omdat je ze aan beide kanten knipt, dat ze nog kunnen vliegen ? Als ze maar aan 1 kant geknipt zijn, dan zijn ze hun evenwicht kwijt.

    Ik zal wel zien of het problemen oplevert, dan lossen we die wel op als ze zich stellen 😉

  3. tof en ook fedora is te zien dacht ik op onderste foto, de caafjes blijven in de kooi hoop ik want die zal je nie kunnen pakken vrees ik….

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.