Chocomousse

Ja, een goed begin voor een eerste post !  10-tallen recepten heb ik al geprobeerd, tot ik iets kon fabriceren dat “echt lekker” was : niet te zwaar, voldoende luchtig, goede smaak.

Vorige zomer ben ik dan begonnen met experimenteren met kleine veranderingen aan de ingrediënten : kindjessuiker ipv poedersuiker, melkchocolade, witte chocolade.  Het ging er eigenlijk op achteruit.  Nog altijd lekker, maar niet “echt lekker“.  Deze week had ik na lang wachten terug 3 eitjes van mij kippenen kon ik terug experimenteren.  Ik heb nog iets veranderd aan het recept, en deze keer was het “mega-lekker” en bevat het minder calorieën.

Wat heb ik nodig “echt lekkere” chocomousse ?

300 g chocolade, 100 ml room, 6 eieren, 50g bloemsuiker, 1 pakje vanillesuiker.

1. Smelt de chocolade

2. Splits het eiwit van de dooiers

3. Voeg de helft van de suiker bij het eiwit en klop het op tot het stijf is

opkloppen van het eiwit

4. Voeg de andere helft van de suiker bij eierdooiers, alsook de room en klop dit goed op.

5.  Giet het eierdooiermengsel bij de gesmolten chocolade en meng.

6. Het chocolademengsel voorzichtig door het eiwitschuim roeren

voorzichtig mengen

7. Verdeel in potjes

Het eindresultaat

Neen, ik ben niet van plan van mijn recept van “mega-lekkere” mousse  op het internet te gooien (druist in tegen mijn eigen voornemens voor deze blog), maar zolang ik de enige ben die het recept kent, dan ben ik populair bij sommige vrouwelijke collega’s op het werk.  Zot als een achterdeur worden ze als ik zeg dat ik chocomousse meeheb 😉

Nog geen goesting ??

1 thought on “Chocomousse”

  1. Zelfs ex-collega’s worden zot van Andy zijn chocomousse!

    Andy, alstublieft, stop eens wat chocomousse in een envelop en stuur het op naar ge-weet-wel-waar, en plak er een priorzegel op want ik heb nie veel geduld!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.