Opgeruimd staat netjes

Vandaag heb ik de laatste struiken/hagen gesnoeid (denk ik.  Ik dacht dat vorige week ook al, maar dan zie ik later nog iets dat ik wil bijknippen).  Ondertussen ook het knotafval van mijn pruimelaar opgeruimd.  Fijne takjes zijn gestapeld in mijn takkenhaag (= fijn snoeihout gestapeld tussen 2 rijen paaltjes), dikkere takken liggen klaar om tot brandhout te zagen.

Een van mijn takkenhagen
Brandhout : dunnere takjes zijn ideaal om de kachel aan te steken.

2 thoughts on “Opgeruimd staat netjes”

  1. sjiek, gaan we bij ons ook doen, en zo den gebuur niet te moeten zien hoe hij bomen omzaagd op onze nog te kopen grond, dus hij zaagd niet alleen op zijne grond.

    Beter nog zou zijn om hem aan te spreken dat hij de takken op de scheiding legt in plaats van op te fikken, ben al twee keer gaan uitdoen, kan het niet verdragen en ben bang voor bosbrand.

    Gaat dat nog veel zakken, diene takkenhaag?

  2. Ja, die takkenhaag zal toch ongeveer 1/3 lager zijn over een jaar… Maar dan kan je vers snoeihout opleggen.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.