Koude dagen

De laatste dagen of weken is het niet echt een weerke geweest om buiten te werken.  Vandaag was het toch al bijna zomer buiten : 3-4 °C.  De voorbije dagen heb ik voornamelijk gesleten met uitslapen, naar opgenomen films kijken, de was doen, en wat surfen op het almachtige internet.  Zoals op mijn blog, verschijnt er ook niet veel op de concurrerende blogs de laatste weken, dus kort samengevat, toch wel wat verveling de laatste dagen (ook al zou ik binnen eens kunnen kuisen, daarvoor is de goesting er voorlopig niet).  Maar vandaag ben ik toch in gang geschoten voor een uurke of twee.  Het caviakot kuisen, wat brandhout verleggen, en ook wat brandhout zagen.  Na een uurke ben ik er toch mee gestopt : te koude vingertjes en teentjes.  Morgen doe ik waarschijnlijk de rest.  Er zitten veel dunne takjes tussen, die zijn ideaal als aanmaakhout.

Het stapeltje van vandaag
Dat is voor morgen.

3 thoughts on “Koude dagen”

  1. is dat hout niet te nat?

    Hoe zit het dan met die gezegde van hout krijg je het vier maal warm? eerst zagen, dan verzagen, naar de stoof en in de stoof?

  2. Hela, niks te zien op de andere blogs, zal me nog eens uitsloven, van uw collega’s moet ge het hebben 😉

    Uitslapen, man hoe lang is dat al wel niet geleden, minstens 16 maanden want zou oud is dochterlief, deze week heeft ze haar record verbroken tot 7 uur, we begonnen al te hopen maar ‘t was maar eenmalig anders is ‘t altijd rond 6 uur ;-(

  3. @ Lotte : te nat om te branden, ja, niet om te zagen. Had zelfs de indruk dat het nog een beetje bevroren was. De dikste takken heb ik met een handzaag gedaan, daar krijg ik inderdaad wel snel warm van (behalve de vingers en tenen).

    @ natuurlijk-rijk : bij iedereen ligt het tempo van posten merkelijk lager dan anders, en op iedere regel zijn er uitzonderingen 😉

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.